Månadens podcast i juli: Att resa – om att upptäcka världen.

Jag lyssnar på så många bra poddar på svenska som förtjänar att uppmärksammas så att fler får upp öronen för dem. Därför tänkte jag med jämna mellanrum låta er få komma lite bakom poddscenen och träffa personerna bakom mina favvopoddar.

Först ut är podden Att resa – om att upptäcka världen. Jag har tipsat om denna braiga podd förut men idag har jag intervjuat Lisa och Annika som är resebloggare på Livet från den ljusa sidan och Resfredag och nu även sitter bakom mikrofonerna i Att resa-podden.

Ska jag tipsa om något särskilt avsnitt måste det bli ett av de senaste, om att resa i sommarsverige. Jag satt och lyssnade på avsnittet på bussen till skolan och fick torka en liten rörd tår när Lisa och Annika pratade (på svenska!) om bland annat Karlskrona, Dalarna och mitt älskade Öland. Av olika skäl har vi fått välja bort sommarsverige i år men jag vet ju som tur är att Sverige finns kvar och väntar på mig. Min lista över saker jag vill uppleva i mitt hemland blir därför bara längre och längre.

Ratta in Att resa-podden i valfri poddlyssningsapp, lägg dig i hängmattan, hammocken eller soffan och dröm dig bort i världen tillsammans med Lisa och Annika. Det ska jag göra i sommar, trots att jag har lyssnat på alla avsnitt redan.

att-resa-podden-lisa-och-annikaHär kommer min lilla intervju med tjejerna bakom podcasten
Att resa – om att upptäcka världen

Hur kom ni på idén att göra en podcast?
– Vi är flitiga poddlyssnare båda två och saknade en personlig podcast som handlar om resor. Istället för att vänta på att någon skulle dra ihop en så startade vi en själva! Tanken föddes när vi åkte på en gemensam resa till Finland för snart ett år sedan.

Vad skulle ni säga att er podd handlar om?
– Vår podcast brukar förkortas ”Att resa-podden”; men faktum är att hela namnet är ”Att resa – podden om att uppleva världen”. Och det är just den vinklingen vi vill ha, att verkligen uppleva världen, högt och lågt, långt bort och nära. Vi vill inspirera till resande och vända ut och in på ämnet från olika vinklar, men alltid med en personlig touch.

Vilka vill ni ska lyssna på Att resa-podden?
– Vi hoppas att alla som har ett intresse av att resa ska hitta till podden! Vi försöker att skapa vinklingar i avsnitten så att våra lyssnare ska kunna scrolla och känna att de hittar, om inte alla, så i vart fall några ämnen och vinklingar som tilltalar dem!

Har ni några egna poddtips till Lanclins läsare?
Annika: Jag lyssnar gärna på Styrkebyrån, en podd för och av starka kvinnor med Clara Fröberg och Johanna Barvelid. Jag gillar också Träningspodden med Lovisa Sandström och Jessica Almenäs.
Lisa: Och nu blir det tråkigt men jag har samma favoritpoddar. Sen lyssnar jag på Träningsglädje talks (som kommer ut oregelbundet), P1 Dokumentär och nu i sommar ska jag upptäcka nya tänker jag mig – Wahlgren & Wistam är jag mest nyfiken på.

9 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: