München med barn -4 tips på vad ni kan besöka!

Tänker du att München är en storstad dit man inte tar med sig barn? Att man bara kollar på fina hus, shoppar, dricker öl och äter korv? Vi som bor i närheten av denna stora stad i Bayern tycker såklart att den har en hel del att erbjuda även yngre besökare. Här kommer fyra av mina tips!

1. Hellabrunn -Münchens djurpark.
Hellabrunn är en fin och trevlig djurpark som ligger mitt inne i München. Det är dock svårt att tro att den ligger så centralt när man besöker den då det är väldigt lummigt, lugnt och stilla där. Eftersom Hellabrunn ligger så centralt är det inga problem för besökare utan bil att ta sig dit med lokaltrafiken. Vi besökte djurparken en dag i våras, mer om det besöket kan du läsa i inlägget En vårdag på Hellabrunn, Münchens djurpark.
Med barn på djurparken Hellabrunn i München.
2 Sealife -Münchens undervattensmuseum.
Sealife är Münchens undervattensmuseum. Ett inte gigantiskt men välgjort och välskött sådant där man får se och lära sig mer om alltifrån maneter och drakfiskar till en havssköldpadda och hajjar. Museet handlar även en del om den miljö som djuren lever i, miljöförstöring och bevarande av hotade arter. Vi besökte Sealife under Halloween, för fler bilder och mer om det besöket kan du läsa inlägget Halloween på Sealife i München -hiss eller diss?
Med barn på Sealife i München.

3 Kindermuseum -Münchens barnmuseum.
Münchens barnmuseum, Kindermuseum, ligger i samma byggnad som Hauptbahnhof (centralstationen). Det ligger alltså väldigt centralt och är lätt att ta sig till med lokaltrafiken. Museet bygger på en utställning åt gången så klicka in på Kindermuseums hemsida för  att se vad museet handlar om när ni är i stan. Under senhösten 2015 och våren 2016 handlar museet om varifrån vår mat kommer. En rolig, lärorik och aktiverande utställning vi gillade jättemycket. För att se mer bilder och läsa mer om museet kan du läsa inlägget Kindermuseum -ett museum för barn i München.
Med barn på Kindermuseum i München.

4 Deutsches Museum -Münchens museum om naturvetenskap, teknik och uppfinningar.
Deutsches Museum är ett jättestort museum som även det ligger mitt inne i München. Det är ett väldigt traditionellt museum med föremål att gå runt och titta på och läsa om. Är man inte så intresserad av flygplan, båtar, luftballonger, andra farkoster och tekniska fenomen kan man gå direkt ner till barnens avdelning. Där handlar det med om att testa, prova och upptäcka olika fysiska och tekniska fenomen i alla de roliga hands-on-stationer som byggts upp! Där finns ett stort område om vatten (syns på bilden nedan), en avdelning om musik med några ljudisolerade rum man kan spela trummor, en riktig brandbil att provsitta och många många fler stationer. Ett stort plus för torktumlaren och hårtorkarna som finns förberedda till de föräldrar vars barn plumsar i vattnet. Vi provade den servicen.
Deutsche Museums barnavdelning.

Jag vet att jag har en hel del bloggläsare i München, har ni några ”insidertips” för barnfamiljer som funderar på att besöka staden? Lämna gärna ditt tips i en kommentar!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: