Vi laddar för en weekend i Berlin!

Vår weekend i Berlin närmar sig och som vanligt har jag en lista på saker jag vill besöka, förutom den svenska ambassaden för att ordna ett nytt pass.

I september skrev jag i inlägget Att förnya sitt svenska pass i Tyskland -en dyr historia att det är just dyrt att förnya sitt pass om man är svensk i Tyskland. Då det kostar bara några hundralappar att ordna det i Sverige har vi fått frågan om vi inte lika gärna kan åka till Sverige och göra det. Jo, det hade ju varit smart om det inte hade varit för den dubbla restiden och en hel familj som hellre åker kortare sträcka med bil och får se en ny stad till på köpet. Men flyga då? tänker ni. Jomenvisst, hade vi kunnat flyga från dörr till dörr hade vi sparat många timmars restid men nu är det inte så. I nästa liv när vi har ett egen privatjetplan, DÅ ska vi flyga till Sverige och fixa nya pass. 

Nu åker vi istället till det närmsta och enda stället i Tyskland man kan förnya sitt svenska pass på, svenska ambassaden i Berlin. Såklart passar vi på att kika runt lite i staden när vi ändå är i krokarna, nästan korkat vore det ju annars. 

I resebloggsnätverket jag är med i, Svenska resebloggar, finns många duktiga bloggare med fina resebloggar. Jag bad om lite länktips till Berlininlägg i vår Facebookgrupp och fick bland annat tipset från Annika på Resfredag om hennes inlägg Sju anledningar till att älska Berlin. Där tipsar hon om 7 fina ställen att se i Berlin. Enligt henne ska den svenska ambassaden vara sevärd, vilken tur vi har.

Här kommer min lilla önskelista på saker jag hittills kommit på att jag vill se eller göra i Berlin:

Sen har jag några extraönskningar som vi får se vad det blir av. Något av dem skulle vara roligt att se annars måste vi kanske åka tillbaka! Det att besöka DDR-museetSealife BerlinScience centret Extravium eller kanske Computerspielemuseum.

resfredagBerlin
Berlinmuren. Foto: Annika Myhre på Resfredag.se 

Någon som varit i Berlin och har ett ”det-där-måste-du-se/göra/äta-tips” till oss?

4 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: