Memory med naturmotiv – gratis att skriva ut!

Mitt inlägg om Memory på ett lite nytt sätt har inspirerat många att ge sig ut i naturen för att leka memory. Det tycker jag är jätteroligt! Nu kommer en liten fortsättning, memorybilder att skriva ut och använda till den leken. Du hittar dem i Lanclins materialbank!

24 bilder på djur

Till memoryt har jag valt ut och hämtat 24 fina bilder på Pixabay.com. Det är en bildbank med fria bilder att använda. Jag har sedan beskurit och arrangerat dem i bildkartor för att de ska vara lätta att skriva ut tillsammans och passa som memorybilder. Du skriver ut dem gratis från Lanclins materialbank.

Såhär gör du ett memory av bilderna

  1. Skriv ut dokumentet i två exemplar. Det är 2 sidor med totalt 24 bilder.
  2. Klistra upp dem på ett papper för att bilderna inte ska synas från baksidan.
  3. Klipp isär alla bilder.
  4. Laminera dem. Tänk på att lägga dem med någon centimeters mellanrum för att kunna göra hål för upphängning utan att göra hål i bilden som då blir förstörd om det är blött.
  5. Gör hål i en av parens bilder (med tex en hålslag) så det går att trä ett snöre för att hänga upp bilden i naturen.

Såhär kan du använda memorybilderna

Förutom att använda memoryspelet på klassiskt vis har jag i ett tidigare inlägg tipsat om att hänga upp en av bilderna i varje par ute i naturen. Är du nyfiken på hur den succéleken går till hittar du en närmare beskrivning i inlägget Memory på ett lite nytt sätt – i naturen! Det är en jätterolig lek som har uppskattats av ung som gammal jag testat den på. Prova du också!

Kom gärna med önskemål

Har du önskemål kring vad för material jag ska producera till Lanclins materialbank är jag idel öra. Jag både letar och funderar ofta på nya saker att lägga till i listan så har du önskemål, hör gärna av dig. Antingen i en kommentar här nedan eller på mail linnea(a)lanclin.com Välkommen med ditt önskemål eller tips!

Vill du ladda ner memorykorten hitta du dem i Lanclins materialbank.

8 kommentarer

  1. Grymt, tack!
    Jag gillar memoryn där bilderna inte är exakt likadana utan man måste klura lite på vilka som passar ihop. Exempelvis om det är ord som rimmar eller är varandras motsats eller liknande. Eller ordet på ena brickan och bilden på andra, så får man träna lite läsning också.

    1. Javisst! 😊 Syftet med min materialbank är att hjälpa till att hitta roligheter om djur, natur och miljö för att locka ut fler i naturen 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: