Nu ska skämskudden bort!

Storstädning och uppstrukturering pågår just nu här på Lanclin. Tanken är att Google ska få lättare att förstå vad bloggens alla inlägg handlar om så de hamnar i rätt listor över sökresultat och ni ska få det lite lättre att surfa runt här och läsa det ni är nyfikna på. Jag har redan börjat som ni ser i menyn här ovanför och det har börjat ge resultat, gulp. Nu verkar många av mina ”skämskuddeinlägg” hittas och jag måste således ta upp huvudet ur sanden, ta tjuren vid hornen och göra något åt dem. 

Mina ”skämskuddeinlägg” är de inlägg som blev ”förstörda” när de flyttades från min förra blogg på Blogger till denna som jag gör i WordPress. Ni som bloggar själva vet eller kan ana vad det har inneburit för att få det att se vettigt ut. Ni andra är lyckligt ovetandes och kan sluta tänka på saken nu. Jag kan bara säga att jag numera inte bara har mina gener och barn att skylla mina gråa hår på, även bloggen är i allra högsta grad skyldig.

I och med flytten fick en hel massa inlägg nya, väldigt konstiga utseenden. Texter hoppade runt, ändrade typnitt och storlek. Bilder blev aningens suddiga samt ändrade storlek, plats och justering. Kategoriseringen av dem vill jag inte ens tänka på, katastrof. Nu ska det dock bli andra bullar! Jag har börjat strukturerat upp kategorier och identifiera vilka inlägg det handlar om. En bra början.

Så hamnar ni i ett inlägg som ser galet ut, har undermålig text i olika storlek och typsnitt och små, suddiga och oredigerade bilder huller om buller har ni hamnat på ett ”skämskuddeinlägg” och kan backa ur sidan direkt.

De allra flesta av dessa inlägg behöver jag lägga in bilderna i igen, helst redigerade denna gången, så det måste också göras. Texterna lämnar som sagt också mycket att önska i många fall så vad väntar jag på? Det är bara att sätta igång, hepp hepp!

Chio på skämskudden.
Skämskudden har jag gett till Chio, hon blev glad.

8 kommentarer

  1. Haha, skämskudde är ett bra ord! Fast jag tycker inte du har mycket att skämmas över. Se det som ett bevis på att din utveckling har gått framåt på alla plan.
    Kram

    1. Nej så mycket är det faktiskt inte att skämmas över. De 20-talet inlägg det gäller kommer jag att fixa till och piffa upp lite så är det ur världen 🙂

    1. Nej de senaste årets inlägg är inget att skämmas över 🙂 Det är de inlägg som skrevs för länge sen och som blev förstörda jag helst inte skyltar med. De dras nu fram ur mörkret när besökare och Google hittar dem 😉

  2. Man kan verkligen lägga ner hur mycket jobb som helst på sin blogg! Att strukturera upp är bra, både för läsarna och för Googles robotar, det var en av de saker som de lyfte upp på SEO-föreläsningen i Finland.

    1. Ja jag har märkt det 🙂 Både hur mycket tid man kan lägga ner och att det är viktigt för SEO:n. Plötsligt fick gamla och bortglömda inlägg besök.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: