Om en alpskog i höstbrand.

Just nu står Bayern och framför allt Alperna i höstbrand. Det är så otroligt vackert med de här färgerna, ljuset och höga kyliga luften. När jag stod i allt detta för någon vecka sen tackade jag för att jag bor på en plats där årstidernas växlingar märks.

Hade inte några i mitt vandringssällskap varit av den lite rastlösa sorten så hade jag nog blivit ståendes i den här skogen. Det är lite märkligt att jag blir så fascinerad för i Växjö där vi bodde i Sverige fanns ändå en hel del lövskog som hade samma färgsprakande kläder om hösten. Jag borde ju liksom vara van och rycka lite på axlarna åt detta naturfenomen som utspelar sig varje höst.

Men nej, jag har inte vant mig. Eller jo vant mig i den bemärkelsen att jag i augusti börjar vänta och längta på höstfärgerna ungefär som jag i slutet på oktober börjar vänta på första snön. Det känns liksom bra att naturen följer sin rytm och kör favoriter i repris varje år. Herregu vad jag skulle sakna det om jag bodde på en plats där skillnaderna mellan årstiderna var minimala.

lovskog-alperna-2
Det är nästan så man blir lite bländad av färgerna när man reser blicken.
lovskog-alperna-dimma
Nattens regn som fallit på spången lockas upp i luften igen när solen kommer fram. Visst ser det coolt ut?
lovskog-alperna-1
Många nyanser av höstnatur.
lovskog-alperna-gren-och-berg
Magiskt vackra färger!
lovskog-alperna-gren
Vissa lövträd kämpade på med sin färgprakt mot grå bakgrund.
lovskog-alperna-motljus
Höstskog i motljus, så himlans fint!
lovskog-alperna-solbelyst
Fuktiga höstlöv och sol, en oslagbar kombo som skapar finfin naturkonst.

24 kommentarer

 1. Oh avundas dig. Här i Berlin märks inte mycket men jag har ett favvo-träd utanför mitt hus o det föröker trösta mig med gul fin färg.. man tager vad man haver..

  1. Ja den är fin 🙂 Tyvärr går det ju aldrig att fånga det vi såg fullt ut på en liten platt bild men med lite fantasi förstår man vilken fantastisk sagoskog det va 🙂

 2. Fantastiskt vackra höstbilder från Bayern! Helt underbart!
  Så stor skillnad till Spanien där jag är nu. Här är det sommar och allt blommar.
  Ha en skön söndag!

  1. Tack Lena 🙂 Sommaren är min favoritårstid men kontrasterna till hösten är helt fantastiska så jag är glad att jag bor på en plats där de blir så tydliga 🙂

 3. Otroligt vackert! Och ja, det är nog det jag saknar lite från Sverige för här i Grekland saknar vi ju just det där med hösten och första snön som kommer sedan. Jag saknar absolut inte den långa vintern och långa blaskiga vårvintern men det som jag fick uppleva i år under mina 6 månader var de kala grenarna som sedan exploderade i grönt och blommorna som kom i den ordning som jag kommer ihåg från det jag var liten. Tyvärr hann jag inte på det gula och röda som hösten kommer med. Jag låtsas lite grann här nu när hösten är här. Några växter får gula blad och vi har en häck här hemma som får röda blad!!

  1. Jag längtat alltid efter årstidsväxlingarna men sen får det oftast räcka 🙂 Jag som verkligen har problem med att frysa är ju ingen vintermänniska precis men första snön är alltid lite rolig och mysig 🙂 Det kanske räcker för dig att få bildrapporter via Facebook från vintersverige 😉

    1. Jo det förståss 🙂 Att gå med paraply, ligga i tält eller sitta på tex en altan när det smattrar på taket är väldans mysigt när jag tänker efter 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: