Påskpyssel på friluftsförskolan.

I veckan som gått har vi påskpysslat med barnen på jobbet. Det blev små lökplanteringar och målade urblåsta ägg. Såhär fint blev det!

Eftersom att det är en friluftsförskola jag jobbar på, utan traditionell ateljé med material från golv till tak, blir det till större delen med naturmaterial och återbruk vi pysslar. Vi har färger och lite smått och gott men oftast skapas det av återbrukat material eller saker från naturen.

Om jag får säga det själv blev både äggen och planteringarna med lökar och mossa fina. Det är lite som ett lotteri när man ska pyssla med en gäng barn, det kan gå hur som helst. De är liksom så oförutsägbara de där minimänniskorna. Plötsligt kan någon få för sig att dra bort alla rötter på lökarna eller krossa alla äggen vi blåst ur.

Färglatt, snett och alldeles perfekt planterat och piffat av en engagerad 3-åring.

Men allt gick bra den här gången, alla fick med sig någon litet de skapat och jag hade bara färg på händerna och mössan när jag kom hem. Detta blir nog det påskpysslandet som blir för mig i år och jag är mer än nöjd med min insats, hoppas att barnen blev det också.

När jag tänker efter så brukar vi nog varken påskpyssla eller påskpynta här hemma. Det där med säsongspynt och piff är vi nog inte så bra på, det blir inte av att det kommer fram och definitivt inte bort sen när firandet är över. Så vi skippar det mesta av sånt verkar det som.

Men nu tar vi påsklov, packar ihop oss och far norrut mot Rimforsa på måndag. Trevlig helg på er!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: