Bland roliga skyltar i Wien.

Medan jag fixar färdigt med resten av bilderna från Wien tänkte jag bjuda på två skyltar från staden som jag var tvungen att fnissa lite åt.

Eftersom att jag inte riktigt har något filter som filtrerar bort oviktigheter lägger jag märket till en hel massa skyltar, plakat och infoskyltar. Oftast sådana som jag egentligen inte behöver bry mig om. Men vissa skyltar liksom suger mina ögon till sig och de roligaste bara måste jag fota för att komma ihåg.

Jag kan inte låta bli att tänka på vilka svenska skyltar som framkallar fnissatacker hos turister. Jag vet till exempel att skyltarna vid polisens fartkontroll och tunnelbanors och bussars information om att man är på väg till slutstation har orsakat fler än ett generat fniss.

Har du någon rolig favoritskylt att dela med dig av?

Denna fina reklam hittades utanför Stefansdomen, ett perfekt ställe för lite porreklam, eller om det var ett byggföretag.

6 kommentarer

 1. Haha! De har till och med en porrgrupp!

  Jodå, visst finns det mycket att fnissa åt här i Spanien, en hel del av det ligger under min etikett Skyltsöndag. Men i kategori omvärldsanalys saknas så hittar du några här:
  http://solsomsol.blogspot.com.es/2017/01/skyltsondag-nr-44-fran-mannen-min.html
  http://solsomsol.blogspot.com.es/2016/10/skyltsondag-nr-31-mellan-raderna.html
  http://solsomsol.blogspot.com.es/2016/05/skyltsondag-nr-atbart.html
  Finns i Serbien också:
  http://solsomsol.blogspot.com.es/2016/07/skyltsondag-nr-23-serbien.html

  Minns på jobbet i Sverige där en engelsman höll på att garva ihjäl sig åt vår etikett på en munspray, där vi skrivit att det var ”for approx 250 puffs”. Puffs är ju något annat på engelska än vad vi tänkte oss.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: