Pusselbit “boende”.

5:e maj börjar Daniel jobba varannan vecka jobba på det nya företaget i Shrobenhausen. I juni är tanken att han ska jobba heltid där och hur sommaren blir har vi inte bestämt. Jag och barnen kommer antagligen att vara mest i Sverige tills vi har ett beboligt boende där nere. Senare i maj åker Daniel och jag ner för att hitta ett sådant. Hur väljer man vart man vill bo när man aldrig ens varit i staden? Som tur är har vi mailkontakt med en som hjälper oss med frågor om vart man INTE vill bo, vart de lugnare stadsdelarna ligger osv. Eftersom Donau delar staden går några broar mellan södra och norra sidan. Dessa skapar tydligen stora trafikstockningar på morgonen och eftermiddagen så vi har valt att fokusera vårt boendeletande till södra Ingolstadt för att Shrobenhusen där Daniel ska jobba ligger ditåt. Vi som är vana att köra till jobbet på 15-20 min, hur ska det gå för våra nerver?!
Vårt hus här hemma i Sverige har vi nu bestämt oss för att sälja. Vi funderade på att hyra ut men insåg att det ansvaret man har som hyresvärd blir väldigt svårt att sköta från utlandet. Vi har dessutom funderat i flera år på om/hur/när vi ska bygga ut detta hus för att få ett rum till. Eller om vi het enkelt ska sälja det och köpa ett nytt. Vårat hus ligger dock väldigt bra, precis vid en liten skog, nära till förskolan, affär, buss, vårdcentral, idrottshall, fotbollsplaner men på en lugn återvändsgata med bra grannar så vi har dragit oss för att byta bort det. Jag har fått ansvaret att kontakta mäklare. Huvudansvaret för att röja, sortera, skänka och slänga saker i våra gömmor har jag mer än gärna tagit på mig. Det uppdraget har jag tagit i många år så jag vet ganska exakt vad och var vi har allt.

Så fort vi har ett boende i Ingolstadt och vet inflyttningsdatum kan vi börja ordna med adressändring, hem- hund- och bilförsäkringar, TV- och internetabonnemang, förskoleplatser osv osv. Här hemma behöver vi säga upp försäkringar, förskoleplatser, några föreningsmedlemskap, Viasat- Smålandspostenabonnemang, internetabonnemang, boka flyttfirma som kör utomlands, flyttstädning osv. Vi har en lista som vi fyller på när vi kommer på något för det är inte helt lätt att komma ihåg allt. Vi vet inte ens allt som behöver ordnas där nere. Vi tar lite i taget så märker vi vad som fattas vart efter.
Här är några bilder på Ingolstadts stadskärna.Ingolild1
Ingolild2

2 kommentarer

  1. Ser ut att vara en mysig stad så här från ovan i alla fall.
    Ojoj, ni har mycket att stå i. Bara att ta en sak i taget…
    Hoppas ni hade en glad påsk!! Moster/gammelmoster

  2. Ja staden verkar lite gammeldags och mysig. Känns lite skumt att bli ”tilldelad” en ny bostadort utan att ha varit där ens en gång. Sist jag var i Tyskland över huvudtaget var jag typ 2 år 🙂 Kanske mellanlandat där nån gång men det räknas inte. Det blir nog bra ändå!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: