Vardagsäventyr – snart flyttar Zingo in.

Om några veckor ska vi hämta en liten katt och vi längtar väldigt såklart. För ett tag sen var jag på besök hos uppfödaren och idag får du se fler bilder på den lille krabaten. Må våra krukväxter överleva detta äventyr säger jag bara.

Zingo – en Brittisk korthårskatt.

Den lille kissen vi ska hämta är av rasen Brittisk korthår och kommer att kallas Zingo av oss. Därmed säkras mitt namntema för mina djur ytterligare en tid. Det började med hunden Loca som kom till mig år 2000 och fick heta så efter en Loka-flaska som råkade stå på bordet när hon skulle få ett namn. Det fortsatte sen med Chio 2003 som fick namnet efter en läsk som hette Shio på den tiden. Hur Zingo passar in i det temat förstår ni säkert.

Många namnförslag.

Nu är turen kommen till Zingo och det var det namnförslag som flest i familjen var okej med. Andra förslag som kom upp var Anders, Henrik, Saffran och Gulle. Jag kunde faktiskt tänka mig dem alla men inget av dem gick igenom i familjerådet. En av oss hävdar dock bestämt att det lilla livet ska komma att kallas Limpan efter den svenska fotbollsspelaren Anders Limpar som spelade i Everton. Jag vet inte jag.

En av få bilder där Zingo sitter still.
Laserpekare var tydligen otroligt intressant.
Laserpricken fångad under Zingos tassar.
Fascinerad katt.
Det roade stor som litten i kattfamiljen.
Den där stålgråblå färgen alltså – så fin.
Kli bakom örat är grejer det.
En sovhög till – denna tillsammans med extrakattmamman och hennes ungar.
Ibland blir man så trött …
… att man somnar där man står.
Kattmormor och en av systrarna i kullen.
Fokus.
Zingo ser lite ensam och bekymrad ut men hade bara en andningspaus.
Jag tog ca 100 bilder och de allra flesta ser ut ungefär såhär – någon gillade klickandet och ville gärna vara näääära.

10 kommentarer

  1. Vilken rolig namnserie du har! Zingo är ju ett jättebra namn. Kunde ni inte tagit en Pepsi också? Jag menar, det är inte direkt mer jobb med två än en kissemiss.

    Minns Roger på radio som hade två kattsyskon, de döptes till Coco och Chanel. Så himla bra!

    Som du säger, den grafitgrå kissen, vilken päls!

    1. Eller hur! Visst är det bra djurnamn?! 😊 Vi börjar med en så får vi se hur det blir, om vi vill ha en till 😉 Min förra katt lugnade inte ned sig förens han var typ 3 år så vi får se hur illbattig Zingo är.

    1. Ja han är galet söt 😊 Vi ska passa på att njuta maximalt av bebistiden. Är det en liten terroristmarrodör vi får hem kanske vi önskar den går över fort, ha ha! 😊

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: