Små små steg mot en vanlig vardag.

Det har nu gått en tid sen vi anlände till Sverige efter flytten från Tyskland och allt känns bara finfint, om än lite energikrävande med allt nytt. Nästan alla flyttlådor är uppackade och jag tar små steg mot en vanlig vardag igen.

Första dagen på jobbet.

Det största som hänt sen vi flyttade är att jag har börjat jobba. I måndags jobbade jag min första arbetsdag på Friluftsmuseet Gamla Linköping och det är så roligt att vara igång. Jag skrev inlägget ”I sommar hittar ni mig på museum” när jag hade varit på introduktionsutbildningen i maj och jag är inte mindre pepp och förväntansfull nu kan jag säga.

Även om allt är fantastiskt roligt är min hjärna rätt mosig framåt kvällen. Ytterst få av mina arbetsuppgifter liknar något jag gjort tidigare och det är mycket nytt att lära sig. Snart sitter det i ryggraden och allt flyter lättare, så brukar det vara.

Jag känner att det kommer att bli en toppensommar, på en arbetsplats som ställer rimliga krav och har normala förväntningar på sin personal. Annars är jag van att förväntas trolla med knäna men något sånt verkar det inte bli här, det brukar märkas snabbt. Jag är så glad och tacksam.

Doften av alla olika sorters rosor som hänger ut ur trädgårdarna på jobbet är ljuvlig.
Dahlbergs Café i Gamla Linköping – en klassiker.
Här är vi som bemannar lek- och lärmiljöerna i Friluftsmuseet Gamla Linköping i sommar, välkomna att hälsa på oss!

Att väcka liv i ytterligare en trädgård.

Innan jag började jobba var vi alla lediga tillsammans här hemma. Vi gjorde små utflykter och började ordna upp vår trädgård som vi hoppas få fason på. Eftersom att huset vi köpt inte behöver en endaste liten renovering, inte ens en våd ny tapet, går vi all in på trädgården istället. Oj så fin och mysig den kommer att vara om några år.

Vi är ju lite mer för att vara utomhus så det passar oss fint att trädgården och inte huset behöver ordnas. Buskage är friserade, buskage är nedsågade, en stengång framgrävd och en arborist kontaktad för trädfrisering än så länge. Det här är ju bara början på början och vi tar det sakta så vi hinner känna hur vi vill ha det. Det är väldigt roligt att sätta spaden i en ny trädgård även om vi vet hur mycket jobb det är. Vi tar lite i taget och skyndar långsamt.

Vi har ju gjort det här förut, när vi köpte ett hus med en trädgård som utsatts för den enklaste formen av skötsel under många år. Det är mycket jobb och det tar många växtsäsonger men roligt är det!

När vi sågade ned det syrenträd som växt sig ut på gatan fick vi en kärlekshälsning.
Lycka! Vi hittade en fläderbuske!

Vi ska bli fler i familjen.

Sen kommer vi till något ytterligare något fantastiskt roligt! Ni som prenumererar på Lanclins månadshälsningar har redan sett bilden men nu får alla se, bilden på vår lilla minitiger vi snart ska hämta hem. Då kanske det kommer ett och annat litet kattäventyr i bloggen, vi får se. Vi älskar ju äventyr och att ha en liten kattunge vet jag av erfarenhet kan bli ett äventyr man sent ska glömma.

Den lilla minitigern.

 

8 kommentarer

  1. Man blir alltid otroligt trött av att börja på ett nytt jobb. Det spelar ingen roll att det är roligt och att alla är snälla, det är otroligt energikrävande. Men det här jobbet kommer bli sååå bra för dig tror jag. Låter liksom perfekt! Hälsningar från Tjeckien!

    1. Du har så rätt Helena 🙂 Att komma till en ny arbetsplats, få nya arbetsuppgifter och nya kollegor är lite som hela havet stormar för hjärnan, ha ha! Detta är verkligen ”mitt” jobb så dessa sommarveckor jag får vara här ska jag njuta maximalt 🙂 Annars låter Tjeckien riktigt nice också 😉

  2. Å vilken liten söting som ni snart ska få hem! Det blir säkert en massa busigheter där 🙂
    Jag hoppas vi hinner komma förbi i mysiga Gamla Linköping i sommar. Vi var där varje sommar när barnen var små. Hoppas på fortsatt trivsel på nya jobbet!

    1. Han är söt som socker 😊 Än så länge i alla fall, får se vad jag tycker när blomkrukorna rasar och mattorna ligger som knöliga korvar längs väggarna 😉 Skulle vara jätteroligt om ni kommer förbi i Gamla Linköping! 😊

  3. En så söt kissemiss. Vad var det för sort? Barnen har lånat faktaböcker om katter och kattungar på biblioteket. S tittar och tycker alla kattungarna är sååå söta. Hoppas de lär sig lite.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: