Varning! Alpackasötchock på Lanclin.

Sedan några veckor har det suttit skrikgula banderollers runtikring här i vår stadsdel. De har informerat oss om att det i helgen är årets Alpacka- och lamautställning! 

Vid tiden för samma utställning förra året hade jag precis börjat röra mig utanför lägenheten efter min lunginflammation. Det tog ordentligt på krafterna att cykla dit, gå runt och cykla hem men oj så roligt det va! I år har jag inte sett skymten av någon lunginflammation men kände nog att jag behövde något som piggade upp och värmde mitt vinterkalla hjärta. Kan en Alpacka- och lamautställning komma lägligare?

alpacka-brunmaskad

Därför fick jag nästan glädjefnatt när jag såg banderollerna i år igen. De underbart söta ullbollarna skulle komma tillbaka! I år var gick jag dock dit själv, ingen i familjen var lika pepp som jag på att dö sötdöden som det så modernt heter nuförtiden. Resten av familjen mumlade något om ny cykelpump och att hundmaten nästan var slut.

Eftersom jag alltid vill göra saker lite bättre så filmade jag lite detta år. Det blev några glimtar från både utställningen, en av uppvisningarna och en Parkourklass (hinderbana). Det är tänkt att det ska bli ett klipp till bloggen men sånt tar en stund att fixa. I väntan på det får ni några underbara bilder på dessa underbart ljuvliga djur. Den som vill ha en liten flock som gosedjur i trädgården räcker upp en hand!

lama-gammlemorfar


Inlägget från Alpacka- och lamautställningen förra året hittar du HÄR!

 

11 kommentarer

    1. Ha ha! 🙂 Ja på Österlen finns en uppfödare! Åk dit och få dig en dos. Jag funderar på en liten alppromenad med alpackor, får se om jag får med mig familjen 😉

    1. Ja det är otroligt märkligt hur en ny cykelpump och köp av hundmat kan överglänsa dessa fluffiga, underbara, bedårande, mjuka hårbollarna med stora öron och underbett! 🙂

  1. Så sött, så sött!!! Hur stor ”betesmark” behöver dem? Är det flockdjur? Jag kan kanske låna något/några från Brevik och låta dem beta av i skogen. Skulle det funka tror du?
    Kram

  2. Så himla fina! Jag sprang faktiskt på några alpackor igår här i Auckland med, högst oväntat. 🙂 Funderar du på att skaffa lite djur någon gång i framtiden?

    1. Ja de är verkligen fina 🙂 Alpackor är rysligt fina och säkert roliga men efter lite reaserch så tror jag nog att jag nöjer mig med att besöka dem hos någon annan 😉 Däremot drömmer jag om att ha höns och kaniner!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: