Souvenierernas souvenir, elefantbajs!

Vi var som sagt i Prag i helgen. I skrivande stund håller alla bilder som tagits sen i fredags att laddas till datorn och jag funderar på vad som kan vara intressant att se och läsa om våra dagar i Prag här på bloggen. Medan min redaktion bearbetar allt material bjuder jag på ett shoppingtips av sällan skådat slag, elefantbajs! Utanför en ganska oansenlig souvenirbutik som låg bakom ett buskage precis vid utgången på Prags Zoo stod några hinkar som fångade mitt intresse. Hinkarna visade sig innehålla elefantbajs från djurparkens elefanter och det var jag absolut tvungen att köpa med mig hem till Tyskland. Jag köpte några hinkar á 20 svenska kronor med 1,5 kg elefantbajs i, med tryckt etikett och allt. Färdigt att användas till trädgårdslandet, blomlådorna eller att ställa i bokhyllan. Marknadsavdelning på Prags Zoo har sannerligen tagit det där med inkomster och utgifter till en ny nivå. Jag gillar skarpt när man tänker outside the box och ”kommer på” de till synes enkla idéerna som skapar jobb och inkomster av saker som annars skulle kastas. Heja Prags Zoo!

Några ”pluttar” från dessa elefanter ligger just nu i vårt garage.
Enligt reklamen ska det vara bra för jordgubbar. Bäst jag skaffar lite jordgubbar att testa på.
Enligt mig en genialisk idé, att sälja ”exotiskt” bajs.

9 kommentarer

  1. Jag såg en elefant bajsa på en gata i Indien och det var inget litet lass. Det hade säkert gått att fylla flera stycken burkar. Lycka till med ev jordgubbsodlingar. Kram.

  2. Pingback: Prags Zoo |
    1. Jag tycket att det var en så galet rolig idé att sälja elefantbajs till sina besökare att jag var tvungen att köpa 🙂 Vem kan säga att en har elefantbajs i trädgårdslandet liksom? Den gigantiska bajsplutten man köper är förpackad i en hink som har ett väl tätslutande lock så det luktade inte om man inte gluttade på locket. Kan dock kanske uppstå både roliga/pinsamma/intressanta situationer i säkerhetskontrollen på flygplatsen när du ska förklara varför du han elefantskit med dig 🙂 Ha ha!! 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: