Stenkul på Öland!

Nu har vi bara några dagar kvar här på Öland innan vi åker hem till Bayern igen. Vi försöker suga ut det sista gottigaste av vädret, dofterna, blommorna, havet, stenarna, jordgubbarna och public service på svenska.

Vi har kollat på sommarlovsmorgon på barnkanalen och Ernst på fyran, läst Ölandsbladet och Land, investerat i några nya böcker om Pettson och Mamma Mu, ätit flera liter jordgubbar var och klarat 7 stycken simmärken under våra två veckor på Öland. Som tur är har sommaren bara börjat och nu fortsätter den hemma i Tyskland. Hemma i Ingolstadt är det dryga 30 grader i skuggan enligt pappa Daniel som åkt i förväg för att jobba. Att komma hem till det och att få krama på honom, sova i våra egna sängar och kunna köpa färska Brezelkringlor är ju verkligen inte så pjåkigt men oj oj oj vad i kommer att sakna havet, och stenarna, och allt annat på Öland.

veterantraktor
Gammelmormors traktor har tagit oss ner till havet många gånger.
Lancashire Heeler

Den lilla nosen sniffar så snabbt den förmår medan vi åker förbi kohagar, blommor och hästhagar.
öland
Kan man annat än älska Öland när det ser ut såhär?
Tre fina människor, ett hav och en sten.
Min lilla hund Chio älskar också havet, lugnet, vattnet, dofterna, koskiten och att få vara med sin flock.
kasta sten
Att kasta sten i vatten är ett kollektiv nöje i vår flock. Alla deltar på sitt sätt, vissa kastar, vissa jagar efter, vissa kollar så ingen får sten i huvudet och vissa fotograferar.
svanpar
Sen var det det där med min fascination över djur med lång hals. Hur coolt är det inte att kunna beta på botten med rumpan i vädret?

1 kommentar

  1. Vilka härliga minnen från fina sommarveckor i år. Lite sorgligt är det ju i år också eftersom ”stora” huset ska säljas. Vi får hoppas det kommer fina grannar.
    Grattis till alla simmärken killarna har tagit!! Eller mamma kanske också har tagit ett!? Eller papa!? Eller farmor!? Eller farfar!?
    Kram från oss i Brevik

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: