Tisdagstema -Naturligt

Idag har jag hakat på Tisdagstema.se som denna veckan har temat Naturligt. Det är ett tema som ligger mig varmt om hjärtat så här kommer mitt bidrag! 

I vår stadsdel ligger en sjö. Ingen riktig sjö utan ett utgrävt sandtag som sedan länge nu är en liten liten sjö där man både kan bada och fiska. Runt den lilla sjön går en stig som går runt hela, en perfekt hundpromenadsrunda. Stigen runt sjön bjuder nog på den bästa promenaden här i närheten och många är de gånger då jag och Chio (min hund) gått där tillsammans och kollat på fåglar som legat på vattnet på våren, igelkottar som lugnt traskat över stigen på sommaren och fotat den snötäckta isen på vintern. Trots att de täta villakvarteren ligger bara 100 meter bort känns vissa bitar på den korta vandringleden nästan i klass med en hederlig, svensk promenad på landet. Jag är så tacksam för vår lilla sjö vi har ”runt knuten”.

IMG_3910

Sjön är en perfekt plats att se årstidernas naturliga och väldigt vackra växlingar på. På sommaren bildar hängpilarna täta djungelkulisser runt sjön och nu när trädens löv har börjat att trilla av syns bären på de buskar som också växer intill sjön. De ser ut som nyponbuskar. Det är dock inte samma sorts bär som växer på rosenbuskarna vid ungefär alla skolgårdar i Sverige, dessa ser annorlunda ut, mindre. Oavsett vad sorten heter är det väldigt vackert med alla röda bär och alla de färger som sakta börjar komma fram efter att värmen har dragit sig tillbaka från Bayern. Just nu är det mycket gröna nyanser kvar men här och där är det både gult och lite rött. Om några veckor kan jag tänka mig att de orangea, röda och gula har tagit över mer och jag ska försöka komma ihåg att fota.

Naturens kretslopp flyter på i sin takt och jag gillar det. Inget kan vi göra åt det och glad är jag för det. Växlingarna mellan årstiderna är något jag skulle sakna enormt om jag bodde någonstans där de inte märks lika mycket. Naturen och livet har sin gång och inget kan vi som sagt göra åt det.

10 kommentarer

 1. Fin reflektion över det naturliga i naturens växlingar och årstidernas alla skiftningar. Även om sommaren är ”bäst” så skulle inte jag heller vilja ha sommar jämt. Längtan till våren/sommaren är en härlig känsla.
  Kram
  PS Följer du min nya blogg? DS

  1. Varje växling är jättefin. När man lagom tröttnat på värmen och sommaren kommer hösten och när den har varit blöt och grå tillräckligt länge kommer snön. När snön bara är blöt, slaskig och medför berg av vinterkläder i hallen kommer våren, perfekt! 🙂

 2. Jag håller med dej. Det var verkligen ett fint rundvandringsställe. Jag var ju där
  när det var vinter och då var det väldigt vackert. Så jag förstår att chio och du njuter när ni går och tittar på alla färger som hösten kan ge. Kram Eva.

  1. Nu hoppas och väntar vi på ännu mer höstfärger runt sjön. Ännu har hösten inte kommit så långt så vi fortsätter att vänta 🙂

  1. Den lilla sjön i bakgrunden är en väldigt rogivande plats. Nu väntar jag bara på att det ska se ännu höstigare ut 🙂

 3. Vilket vacert naturligt foto med en rolig vinkel.
  Spännande att bosätta sig i ett land där man inte talar språket. Jag läste tyska fyra år men kan ingenting, möjligen kan jag förstå vad andra försöker säga men tala går inte. Tyskan kräver mycket grammatik och på den tiden jag gick i skolan var det bättre att vara tyst om man inte pratade korrekt. Jag hoppas det är bättre nu, att man uppmuntras att prata även om det kan bli fel ibland.
  Hälsningar från södra Dalarna där hösten har kommit en bra bit på väg och trattisarna börjar växa ordentligt

  1. Ja visst blev bilden fin, den är ”bara” tagen med mobilkameran som alltid är med på promenaderna. När färgerna kommit ännu längre in i höstskruden ska jag försöka komma ihåg att gå ut med den ”riktiga” kameran. Åh, trattisar! Jag har sett en del bilder på Facebook från folk som plockat kassvis med trattisar i Sverige, det verkar vara ett bra trattkantarellår i år.

  1. Ja bilden är upp och ner, för vissa, i vissa webbläsare 🙁 Har försökt fråga i WordPress FB-grupp hur man rättar till det för jag har en hel del bilder som hamnar felroterade trots att det ser bra ut hela vägen fram till att någon annan ska läsa det 🙁 Någon svarade att jag måste redigera bildernas metainformation, vet du vad det är?

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: