Okända cykelregler och tips till födelsedagstomten.

Många saker verkar så vanliga och självklara här där vi bor att vi undrar om det finns någon regel som ligger bakom vissa fenomen. Någon regel som vi inte har förstått ännu.

Förra veckan noterade jag att det endast var ett fåtal cyklar i den jättefina, påkostade och stora cykelcarporten utanför skolan. Inget barn verkar cykla till skolan, märkligt. Bara vuxencyklar står i den. Jag funderar på om detta kan bero på någon regel som säger att barnen inte får cykla själva till skolan innan de nått en viss ålder? För så är det väll i Sverige också? Att eleverna inte får cykla själva till skolan förens de är kanske 9?

kickbike
Minst 100 kickbikes står utanför skolan varje morgon.

Kanske har de smarta barnen (och föräldrarna) då kommit på att det går att kringå regeln genom att transportera sig på en kickbike istället? För det räknas inte som en cykel. Den går inte lika fort och man kan snabbt hoppa av om man behöver. Det är min teori i alla fall. Hur som helst står det otroligt många kickbikes utanför skolan varje morgon och flera brukar strömma till medan vi är på skolgården. Våra barn tittar fascinerat på hur kikbikebarnen sparkar sig fram över skolgården och skickligt svänger in och parkerar den i cykelstället. Vår son som nu går i skolan önskar sig naturligtvis nu en sådan av födelsedagstomten. Gärna en med stora hjul och rejäl ståplats tydligen. Så kära födelsedagstomten, läser du det här finns den Kickbike han vill ha på Bikester.se!

kickbike2
En sån här!

6 kommentarer

 1. Va? Finns det en regel att barn inte får cykla ensamma till skolan…? Alltså, jag förstår ju om föräldrar eller en specifik skola sätter upp regler för att det är för mycket trafik på just det stället osv. Men det kan väl inte vara en generell regel i hela landet??? Förstår att de gärna vill ha en kickbike! Själva skulle vi vilja ha varsin trikke i husbilen, men de är lite för dyra:
  https://www.trikke.com/

  1. Jag tror inte det finns någon rikstäckande regel kring detta i Sverige. Alla kommuner eller kanske tom skolor får nog bestämma reglerna själva.
   Var det inte varsin permobil som alla i Benidorm hade ni skulle ha 😉

 2. Cool kickbike, men här skulle det inte funka i de backiga gatstensgränderna, tror jag, med de små hjulen. Vi har i alla fall en som vi brukar köra med på strandpromenaden. Vi = något av barnen, det som inte åker rullskridskor eller skate för tillfället. Här kan jag förstå att vi är de enda som cyklar till skolan, det är verkligen ett äventyr, och ganska farligt på sina ställen, men vi har tränat in de farliga ställena så vi vet var man ska akta sig. Vid våra barns skola står i alla fall bara två cyklar, och inga kickbikes.

  1. Nja gatustensgränder blir nog rätt skakigt 🙂 Vi och en familj till är de enda som cyklar till skolan, varför vet jag inte som sagt. Många barn verkar åka buss av någon anledning.

  1. En annan Nisse har lämnat in en önskan om att fixa en sån men det finns saker kvar på listan, var inte orolig 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: