Tore och skogens djur – en svängig musiksaga.

När man flyttar hittar man små bortglömda skatter nästan varje dag. Igår hittade jag boken Tore och skogen djur som vi köpte för flera år sen och helt glömt bort. En jättefin bok med sånger och naturkunskap på små barns nivå!

Hjälp barn ur den urbana normen – läs böcker om naturen!

Jag brinner för att fler barn ska få chansen att lära sig uppskatta och känna sig trygga i naturen. Det är nämligen inte helt självklart idag när den urbana normen är otroligt stark. Här spelar böcker en viktig roll och jag blir lika glad varje gång jag hittar en barnbok som på ett roligt sätt berättar om hur djuren i skogen lever.

Tore letar efter sin katt Maja.

Boken handlar om Tore och de djur han möter i skogen när han letar efter sin katt. Genom sagan får man följa med Tore och lära känna alla de djur han möter. Alla bjuder de på en sång, visa eller rocklåt dessutom.

Naturkunskap för små barn.

Alla sångerna som djuren sjunger för att berätta om sig själva är proppfulla med fakta som man lär sig av bara farten (eller i dansen kanske?). Eva Ekorre sjunger till exempel om att hon samlar och äter kottar, nötter, svampar och bär. Älgen berättar att han kan väga fler hundra kilo trots att han bara äter kvistar, löv och rötter.

Djurens krassa verklighet.

Djuren berättar på ett naturligt och odramatiskt sätt hur de lever och överlever. Att spindlar gillar feta, smaskiga flugor som de dödat med ett giftigt bett berättar spindeln Siv om i sin låt. Och att göken varken bygger bo eller skaffar sina ungar mat sjunger fröken Göken om till exempel.

Vad tyckte jag om Tore och skogens djur?

Det här känns som en perfekt bok att ta med i bilen och spela upp den CDn som följer med. Sagan är inläst och de roliga, barnsliga, svängiga och rockiga sångerna spelas upp där emellan. Gillar man natur, sång och dans är det en perfekt bok!

Jag hittade en liten trailer för boken på Youtube. Där får du smakprov på några av låtarna. Min favvo är Sivs Spindelliv. 

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: