Vår vårdag på ett vårigt Nürnberg zoo.

När våra senaste besökare från Sverige var hos oss gjorde vi en liten utflykt till Nürnberg zoo. Det är en trevlig djurpark som förutom djuren visade upp många krokusar och knoppar i fint vårväder.

Den brezelälskande familjen.

Utanför entrén kan man köpa rejäla Brezelkringlor så det köpte vi med in som mellanmål. Efter tre år i Bayern har fortfarande inte tröttnat på dessa bayerska kringlor som äts i parti och minut här. Jag är allvarlig talat lite otrolig hur vårt brezelbehov ska tillgodoses i Sverige. Jag vet att Lidl har, det kanske blir vår räddning.

Brezel
Brezel med tillhörande litet barn.
Att se djuren bli matade och berättade om är alltid spännande.
Var det verkligen en flygande snigel jag skulle fånga på bild? Ja ja, jag lyckades trycka av när den var i luften i all fall.
Min co-worker under minilektionen om idissling.

Pedagogmamman om idissling.

Som pedagog och djurvårdare kliar det alltid i fingrarna när vi besöker djurparker. Den här gången blev det en liten lektion vid antilopernas hägn om idissling. Det syntes nämligen så väldigt väl hur en av dem stod och idisslade. Den tuggade, svalde och skickade upp nästa tugga många gånger så vi kunde se hur det såg ut på på utsidan av halsen. Spännande grejer det där med djurs matsmältning, eller hur?

Finns det träd att klättra i så klättras det i dem.
Ärtgrön unge i ihåligt träd.

Vårtecken i långa banor.

Förutom fina spännande djur så bjöd parken på vårtecken i massor. En hel del krokusar i lila och orange hade ploppat upp ur gräsmattorna och spred lite färg i den riktigt vintergråbruna parken. Alla knopparna på buskar och träd såg ut att vilken dag som helst spricka upp och färga hela parken grön på några dagar, helt underbart. Sen fanns där varma våfflor med chokladcreme att köpa, det är ta mig sjutton vår om något!

Som saffransgula karameller som låg strösslade över gräsmattorna.
Här ni dem säga ”Nu är det våååår!”?
En surikat på span. 
Jag och det ärtgröna barnet köpte varsin våffla med choklarcreme. Jag pallade inte hela min men den på bilden försvann ner i gapet utan hjälp.

4 kommentarer

  1. Åh! Surikat, ett favoritdjur! De är så söta.

    Hetr det pretzel eller bretzel? Har sett båda nu. Och jo Lidl har vad-det-nu-heter men de är typ en tredjedel i storlek. Hittade ni ingen som var liiiite större, förresten?

    1. Här där vi bor säger och skriver alla Brezel. Har faktiskt aldrig sett att det står Prezel eller Prezl någonstans förutom när svenskar skrivit det så jag vet inte varifrån det kommer 🙂
      Och nepp, vi hittade ingen större 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: