Vill du ha en paketresa till Bayern i miniformat?

Jag har vid flera tillfällen bytt paket med andra som inte bor i samma land som mig. Det är spännande att dels få paket och dels få provsmaka vad som finns i någon annans hörn av världen. Det är ett fantastiskt roligt sätt att göra en paketresa i miniformat och upptäcka en pytteliten del av vår värld där någon annan bor. 

Jag har bland annat bytt paket med en tjej i Holland. Jag packade ner lite olika tyska chokladsorter, en förpackning surdeg, humlete och lite annat smått och gott i en skokartong och skickade till Amsterdam. I det paket jag fick låg fantastiskt god holländsk lakrits, ost och tulpanlökar bland annat. Dessa holländska tulpanlökar åt jag såklart inte utan planterade i trädgården i höstas. Om bara några dagar slår de ut för första gången, det är fantastiskt roligt!

holländsk tulpan
Resultatet av en av alla lökarna jag fick i Amsterdampaketet.

Senare på året bytte jag paket med en tjej i Sverige och fick efterlängtat Malacogodis, saffran och diverse andra läckerheter. Jag själv skickade en hel del tysk choklad den gången, bland annat en chokladjulkalender från Lindt som jag tror blev uppskattad.

Nu letar jag efter en eller flera nya paketbytarvänner som tycker det skulle vara roligt att få paket från mig i Bayern mot att de skickar ett paket till mig från sitt hörn av världen. Du kan bo varsomhelst i världen där det finns smaskiga saker, även Sverige går bra.

Såhär brukar det gå till:

 1. Vi får kontakt. Maila mig på linnea.edmark@hotmail.com om du vill byta paket med mig, glöm inte berätta var du bor. Sverige går som sagt bra men jag byter även gärna paket med någon utanför Europa denna gången.
 2. Vi bestämmer hur mycket vi ska handla för och hur mycket det får väga så det blir hyfsat rättvist. Det brukar handla om motsvarande 50-100 SEK och max 1-2kg.
 3. Har vi några speciella önskemål på innehåll talar vi om det för varandra. Inte så kul att få nötter som nötallergiker tex och är man vegan kan det vara smart att tala om det. Vill man inte ha godis är det också bra att säga det så får man kanske kryddor, te, surdeg och andra spännandeheter istället. Vill man inte ha något ätbart alls är det också ok såklart men det blir svårare att komma på vad jag ska fylla ditt paket med då. Jag önskan mig lite blandat. Lite godis, kanske någon krydda, kex eller annat som är speciellt för regionen eller i landets mat.
 4. Vill vi bestämmer vi ett sista datum vi ska skicka iväg paketen. 

Jag vill påminna om att vissa länder har regler för vad man får föra in i landet.
Tänk på det!

10 kommentarer

    1. Oj det vet jag inte 🙂 Detta är nog inget jätteutbrett fenomen vad jag vet, bara något jag och en svensk tjej i Holland började med förra året 🙂 Package swap eller något kanske?

 1. Kul idé 😉 Får grunna lite:D
  Jag/vi har skickat ett antal paket till Tyskland förr, så jag vet portot också. De ville alltid ha svenskt kaffe.
  Kram

 2. rolig ideé!!Framför allt kryddor som ej väger för mkt och kan vara intressant att upptäcka. Hâr finns ju inte bara sniglar liksom…Ngn far gärna skicka till mig ej Sverige dock (är ofta)Thesorter likasa är jag nog mindre intresserad av men annars öppen fantasi, gillar matlagning!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: