Bloggredaktionens senaste nyanställning.

När jag läste ett inlägg av Helena på Freedomtravel.se där hon berättade att hon hade beställt en ny kamera som höll på att bli stulen framför näsan på henne innan hon ens fått den kom jag på det! Jag har ju inte skrivit om den nya kameran jag köpte runt jul och skulle ha skrivit om för länge sen, varför säger ni inget?!

Kanske är det för att jag egentligen i princip är totalt ointresserad av prylar, manicker, maskiner och dylikt som just detta inlägg fallit bort. Jag är på min höjd intresserad av vad de kan prestera för att hjälpa mig med något men modellbeteckningar, årsmodeller, pixlar, funktioner, nuffror hit och dit är tyvärr inget som jag bryr mig så mycket om, typ inte alls. Det borde jag göra för jag har ju faktiskt ganska mycket tekniska hjälpmedel för att kunna producera alla dessa herrans inlägg hit till bloggen.

Nåväl, eftersom ni tjatar så mycket om den där nya kameran så har jag kollat upp vad jag egentligen köpte den där kvällen då jag klickade hem den plus en hel hope nya prylar därtill. Trådlös fjärrutlösare, två megasnygga axelremmar, ny kameraväska, lite batterier och minneskort slank ner i varukorgen också bland annat.

Kameran var en Canon EOS 750D utan objektiv för jag sparade mitt favvoobjektiv (15-85mm) som jag hade sedan innan. Det säger några av er inte ett skvatt kanske men ni som är nyfikna på mer siffror och teknisk information hänvisar jag till modellens sida på Canon.se.

Anledningen till mitt köp var i grund och botten att jag ville börja skapa rörligt material till bloggen utan att ha två kameror med mig. Jag har redan både provfilmat och provklippt lite korta klipp så har du missat den något skakiga vloggpremiären från Kibala på tågmuseet i Nürnberg får du ta och klicka dig dit. Sen råkade jag fånga när en livs levande T-rex flörtade med mig (det extremt sevärda filmklippet måste ses).

När det första ”riktiga” vlogginlägget skulle spelas in fick kameran följa med oss och hjälpa till att visa er hur det kan se ut när vi vandrar i bergen. Den vandringsvloggen blev jag väldigt nöjd med och ett av barnen visade helt klart programledartalanger. Gissningsvis kommer det fler vandringsvloggar under året så håll utkik.

Daniel fotograferar med min canon
När jag (Linnea) är med på bild ser det ibland ut såhär bakom den.

8 kommentarer

  1. Hoppas att nya kameran lever upp till förväntningarna! Jag är inte heller så tekniskt intresserad egentligen (och fattar ingenting när de mest fotointresserade på Svenska Resebloggar pratar med varann) men jag vill ju ändå ha så bra bilder som möjligt 😉

    1. Jag blir impad av alla som kommer ihåg bländartal, modellnr och Gud vet allt. Jag gör det inte men verkar klara mig hyfsat ändå. Good enough i alla fall 😉 Du med verkar det som!

  2. Vi hade en EOS 350D och var nöjda med den i många år. Sedan fick vi för oss att köpa en ny. Av någon anledning köpte vi en Sony som jag inte minns beteckningen på men den används nästan aldrig, jag använder alltid min mobilkamera. Men sedan är jag ju ingen fotograf och kommer heller aldrig att bli det, jag tar kort för att minnas. Hur jag än vänder och vrider på kamer, kamerans inställningar eller mig så blir det sällan bra. Och jag kan inte skylla på kamerorna heller. 😀

    Men visst är det en otrolig skillnad på att ta kort med en riktig kamera och mobilkameran, det kommer man inte ifrån. Fast mobilkamerorna har verkligen hyfsat upp sig!

    1. Mobilkamerorna räcker imponerande långt! Det beror ju som sagt på varför och till vad man fotar. Jag vet stora bloggar som till 90% illustreras av halvdana mobilbilder. Jag föredrar ändå okej bilder men jag dissar sällan en blogg helt enbart pga halvdana bilder, mycket annat är också viktigt!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: