Vintrigt naturpyssel – ismedaljonger

Vatten och is är på något magiskt sätt alltid spännande att leka, undersöka och testa med för väldigt många barn. Idag får du ett roligt ispysseltips av mig. Enkelt att göra med både ett och många barn.

 Ismedaljonger

Detta pyssel går att göra i alla slags formar som sen kan släppa ut isen i ett stycke. Materialet man lägger i dem som dekoration kan varieras oändligt så ingen blir den andre lik. Ofta blir det väldigt vackra mönster i isen som blir extra fina när solen lyser igenom.

Såhär gör du ismedaljonger:

  • Välj en form du vill använda och tror släpper ut isen i ett stycke. Till ismedaljongerna på bilden användes blomfat av plast med en diameter på 20 cm.
  • Häll så mycket vatten i formen som du vill ha medaljongen tjock. Ju tunnare ju bräckligare men ljuset lyser lättare igenom. Tjockare is klarar att man lägger i mer dekorationsmaterial.
  •  Om du vill lägga i dekorationer kan du använda naturmaterial som kottar, blad, barr och annat smått. I ismedaljongerna på bilden har även silkespapper lagts i.
  • Lägg i ett dubbelvikt snöre i en kant så det går att hänga upp konstverket när det frusit!
  • Ställ ut eller i frysen så vattnet blir till is och voilá! så har du dina ismedaljonger att dekorerar träd, buskar eller tvättlinan med.

Eftersom att dessa bilder är tagna på mitt jobb så kan jag tyvärr inte visa steg-för-steg-bilder. Barnen var såklart högst delaktiga i pysslet och skulle ju ha synts på bilderna, vilket inte är ok att publicera här. 

2 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: