21 resebloggar att läsa under semestern.

Idag får ni sommarens stora inlägg med bloggtips av mig! Temat är resor och här får ni listan med de 21 resebloggar jag läser regelbundet.

Glöm inte bort att jag tidigare tipsat om utlandssvenska föräldrar som bloggar, de är också värda att besökas nu när du ändå ligger parkerad i brassestolen, i hängmattan eller i hammocken i flera veckor framöver. För det är väll ändå så alla fördriver tiden på sin semester? Speciellt småbarnsföräldrar.


Att resa med barn – Familjen Thunberg jorden runt. 

Familjen Thunberg har sålt sitt hus i Sverige och ger sig snart ut på en 9 månader lång jorden-runt-resa. Följ med på deras resa runt klotet på deras blogg!

Bara brittiskt.

Bara brittiskt handlar som ni kanske förstår ”bara” om Storbritannien. Här får du alltifrån afternoon tea till lite politik.

Come fly with me.

Tove som driver bloggen Come fly with me är en av grundarna av nätverket Svenska resebloggar. Hon har precis varit på en bloggresa i Slovenien, ett av länderna vi körde igenom på väg till och från Kroatien förra året. Då sa vi att vi måste tillbaka och se mer, inte bara motorvägen. Ännu mer bestämd blir jag på den punkten blir jag när jag läser Towes inlägg om Slovenien.

Discovering the planet.

Discovering the planet är en bred reseblogg som drivs av Daniela. Jag gillar hennes inlägg från Japan och Cuba. De inlägg med naturbilder från Sverige går inte heller av för hackor!

trolludden-stilla-vatten

Dryden.

Daniel driver sin blogg Dryden från Östersund med bergen och fjällen på armlängds avstånd. Han skriver bl.a om resor och en del friluftsliv och hans bilder gör bloggen extra besöksvärd. Kolla så får ni se!

Everyday Explorers

Jacob och Frida håller just nu på att bygga om en minibuss till en bobil att resa ut i världen med. Jag som drömmer om att ha en sån där bobil att ge mig ut på små äventyr i kommer följa det hela via bloggen. Både bobilsbygget och resan!

Fantasiresor

Fantasiresor drivs av Sofia och hennes drömmar och fantasier om resor. Nu är ju inte bloggen bara fylld av ouppnådda drömmar och fantasier, många av inläggen baserade på högst verkliga resor såklart.

Freedomtravel.

Förra året var Helena och Peter som driver Freedomtravel ute på en årslång Europaturné med sin husbil och de har redan hunnit med flera ”vanliga” resor även i år. Allt de hittar på i resväg samt deras liv på sin husbåt får man följa med på via bloggen.

tinnar-och-torn-penapalatset-sintra-portugal

Johnnybajdzjan 

Jonny är norrmannen som bloggar på svenska om resmål som ligger i Långtbortistan. Är du nyfiken på länder som Kirgizistan, Tadzjikistan och Turkmenistan är det Jonnys blogg (som typ är lite omöjligt att uttala) du ska läsa när du ligger i hängmattan i sommar.

Ladies abroad.

Ladies abroad drivs av de norsk-svenska Lena och Maxime, mor och dotter. Är du sugen på paradisstränder och sol, weekendresor och storstäder är deras blogg ett litet måste. Personligen fascinerades jag av Lenas inlägg från Iran som hon reste till nu under våren.

Livet från den ljusa sidan.

Lisa som driver Livet från den ljusa sidan skriver ju såklart om resor i sin blogg, men inte bara. Hon bjuder ibland på lite träning, lite mat, lite familjeliv och annat smått och gott, sånt som hon tycker gör livet ljust att leva helt enkelt.

New York – My bite of the big apple.

Anna som driver den bloggen är en New York-nörd av rang. Jag vågar nog skriva så utan att hon tar illa upp. Jag har aldrig varit i New York men blir alltid sugen på att åka dit när jag läser hennes blogginlägg om New York, staden som aldrig sover och som kallas det stora äpplet.

blue-lagoon-island

Oh darling, let´s be adventures.

Helena som driver resebloggen Oh darling, let´s be adventures är fotograf och publicerar resereportage efter resereportage med fantastiska bilder. Nu närmast har hon gjort en roadtrip i USA och såklart levererat magiska bilder hem till Europa under sin resa.

People in the street.

Eva är precis som Anna (My bite of the big apple) en New York-nörd. De har tom lärt känna varandra genom bloggarna och rest dit tillsammans. New York i all ära men mina favvoinlägg hos Eva är de från norra Sveriges natur, makalöst vackra bilder.

Resfredag.

Resfredag drivs av Annika som nu under vintern bott i Thailand med sin familj, en så kallad thaimout. Förutom till Thailand reser hon till alla möjliga länder i världen, nu senast till Filippinerna på en bloggresa.

Sanna Rosell

Sanna är frilansskribent, översättare och bloggar om resor. Hennes inlägg handlar därför inte helt otippat om att vara frilansande och om resor, båda två himlens intressanta ämnen. Hennes blogg har för övrigt min drömlayout, så himlens enkel, tydlig och snygg.

gamla-linköping-falurött-staket

Travel on a cloud.

Detta är New York-Annas andra reseblogg, den med lite bredare perspektiv än bara New York. Här hittar du inlägg om alltifrån ruinbarer i Budapest till badstränder i Grekland.

Äntligen vilse.

Resebloggen Äntligen vilse drivs av Katarina som är en hejare på att fotografera. Det är ganska mycket därför jag tittar in på hennes blogg då och då, för att proppa ögonen full med ögongodis. Jag som är svag för naturbilder från Sverige vet numera precis vart jag ska gå om jag är ögongodissugen.

155 cm utmanar världen. 

Bloggens namn, 155 cm, har sin grund i längden på personen bakom den, Linda. Detta är ingen vanlig reseblogg som radar upp resmål efter resmål, det är något mer. Mer om just denna bloggen kommer i ett inlägg nästa månad.

29 grader.

Känner du ett sug efter bilder från Bali är detta bloggen du måste kolla. Christine som driver bloggen skriver om mer än bara Bali men mycket handlar ändå om Bali, som hon och hennes man ofta återkommer till. Jag fastnar ofta för hennes reportage om djurlivet på andra sidan jordklotet, de är välldans fina och intressanta.

4000 mil.

4000 mil är en reseblogg som drivs av paret Gunilla och Christoffer. Som alla andra resebloggare älskar de att resa och gör det så ofta och mycket de kan. De skriver ofta om ställen dit de stora turistlasterna inte kommer och så gillar de att vandra, typ som vi!


Vill du ha ÄNNU fler tips på resebloggar klickar du dig in på Svenska resebloggars sida och letar upp listan på alla anslutna bloggar. Ha det så gött i hängmattan!

svenska-resebloggar-badge
Bilden är skapad av Daniel Rydén.

26 kommentarer

  1. Jag kan trösta dig med att det inte är en komplett lista på läsvärda svenska resebloggar 🙂 Någonstans fick jag begränsa mig och denna gången blev det dem jag läser regelbundet. Någon annan gång blir det en annan vinkel och Fab femme läser jag ju faktiskt då och då såklart 🙂

  1. Tack Lina! 🙂 Denna gången fick jag begränsa mig och listade därför bara de jag läser regelbundet. Såklart läser jag Liniz travel & lifestyle då och då också 😉

 1. Trevligt att du tycker om min blogg 🙂 Tänk dig det engelska uttalet av mitt namn Johnny, och sen sista hälften av Azerbajdzjan. Då blir det Dzjonybajdzjan, ungefär så 🙂 Synd att man inte kan använda ljudkommentarer här 🙂

  1. Bloggläsningen sägs ju generellt gå ner under sommaren men har man denna lista behöver man ingen skvaller- eller korsordstidning i hängmattan! 😉

  1. Jag följer också en hel massa andra bloggar men för att begränsa mig tog jag de jag kikar i allra mest regelbundet. Det finns otroligt många bra bloggar där ute så det är roligt att höra att du uppskattar min 🙂

  1. Varsågod Helena! Jag tror du känner igen de flesta av dem redan kanske men ibland faller någon bort i minnet och man missar att läsa under en period 🙂

 2. Ojoj, så många bra tips! Bara av att läsa bloggnamnen och din beskrivning gör mig sugen på att studsa in på dem. Perfekt till semestern…och kanske nån kväll… Och ett par känner jag till sedan tidigare.

  Ha en fortsatt fin söndag!

  Kram Lena

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: