Nya sångkort i materialbanken – om hav, skog, fjäll och äng.

Idag har jag lagt till några nya sångkort i Lanclins materialbank. De handlar om olika miljöer i naturen och melodin är jag ganska säker på att du kan.

Jag har hittat många sångkort och sånghäften i gömmorna på förskolor genom åren men många av sångerna har jag inte kunnat melodin till. Jag som är notanalfabet har inte heller haft någon nytta av noterna som ibland stått bredvid, väldigt irriterande. Därför gillar jag nyskrivna sånger på gamla traditionella melodier, återbruk är bra grejer det!

Därför kommer många av mina sångkort att vara med melodier som jag tror att du redan kan. Just de här sångerna utgår ifrån melodin till födelsedagssången ”Ja må han leva” som jag tror att de allra flesta vuxna svenskspråkiga kan. Texterna till just de här sångerna har jag skrivit själv och det finns både fram- och baksida för de som vill ha det.

Så varsågoda hörrni! Skriv ut, klipp ut, plasta in och börja sjung! Självklart är de i samma format som de andra sångkorten jag gjort. Det ska vara smidigt att ha dem tillsammans och komplettera med nya ibland.

Alla fyra sångkorten hittar du HÄR eller i Lanclins materialbank.

2 kommentarer

  1. Vem ritar? Ett tips till materialbanken: Tips på frågor till Tipspromenader, för barn, vuxna, om naturen, om djur, om växter, om svamper etc
    Kram

    1. Jag letar fram bilderna i en bildbank med bilder som är gratis att använda 🙂 Tack för tipset, det kan nog bli lite olika tipspromenader framöver inför sommarfester och annat skoj 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: