Golvvärmen är igång – nu är det höst!

Häromdagen vred jag på den välsignade golvvärmen i badrummet. Som jag har väntat! Ett litet hallelujamoment för en frysare som jag.

Nu har vi i och för sig golvvärme i hela lägenheten men det är bara i badrummen som golven är klinkrade och oktoberkalla klinkergolv … hua! Jag som har en historia av att bära dubbla långkalsongen mellan oktober och april har blivit lite varmblodigare med åren men att frysa är fortfarande något jag brottas med då och då.

De senaste veckorna har vädret här i Bayern gått från sommarvarmt till riktigt höstruggigt. Vi har inte haft någon frostnatt ännu men väl en 5, 6° på morgonen vid klockan 7. Ännu har dock inte höstfärgerna kommit fram riktigt här. Så när jag scrollar igenom Instagram som nu fylls av naturbilder med eldens färger från länder i norr blir jag lite grön (eller kanske orange?) av avund.

Dessa bilder tog jag idag när vi var ute och vandrade lite i vårt närområde idag på eftermiddagen. Som ni ser är nästintill allt grönt fortfarande men snart så, då ska pilarna och björkarna runt sjön också ”brinna” hoppas jag. Jag ska försöka komma ihåg att återkomma med foton från samma platser om några veckor så ska vi se om det är någon skillnad.

I väntan på de härliga höstfärgerna så njuter jag av den underbara golvvärmen så länge.

hanpil-vid-sjon
Går det att ana lite oranget bland buskarna?
vasstan-vis-sjon
Inte ens vassen är särskilt vissen.
nypon
Lite naturligt höstpiff hittade vi i alla fall.

7 kommentarer

  1. Ja, åh vad skönt det är med golvvärme. Perfekt för oss som fryser. Många stänger av golvvärmen över sommaren, men det vägrar jag. Jag gillar värme och ogillar att frysa, så enkelt är det.

    Kram Lena

    1. Jag tycker tvärtom att det kan vara skönt med svala golv på sommaren, speciellt här när det är så galet varmt på sommaren 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: