Månadens blogg i juni FRÅN STOCKHOLM TILL VÄGENS SLUT.

Vi har kommit fram till juni i almanackan och jag har valt ut en månadsblogg! Den heter Från Stockholm till vägens slut och skrivs av Anders Möller. Det är en jordnära blogg om hans arbete på sin gård i Sörmland där han odlar småskaligt och ekologiskt. 

Precis som i en av mina tidigare månadsbloggar Lev mer på mindre,  hittar vi inte så värst många outfitbilder, arrangerade stilleben och vajande spetsgardiner i Anders landsbygdsblogg. Här är det den oretuscherade verkligheten på gården som vi får följa genom hans lyckandes och misslyckanden.

Varje vecka publiceras en nyhetssändning där veckans ”Riktigt lokala nyheter från gården” uppmärksammas. Det är gjort med glimten i ögat och kan handla om allt ifrån att en höna rymt till att trafikläget blev hektiskt ett tag när det körde förbi 4 bilar under en dag. Väldigt charmigt och en smula annorlunda mot många andra Youtube-klipp jag sett i min dagar. Titta på nyhetssändningarna HÄR så får ni se.

manblog-juni16-dammen
Foto: Anders Möller

Här kommer min lilla intervju med Anders:

Hur länge har du bloggat? 
Jag har bloggat i ganska precis fem år. Jag skrev mitt första inlägg i juni 2011 när jag fick tillträde till min gård.

Vad var anledningen till att du började blogga?
När jag flyttade ut på landet ville jag dokumentera allt jag gjorde – så till en början var det mest en dagbok för egen del och för släkt och arbetskamrater. Sen märkte jag att det är många som bär på samma dröm och allt fler som hittar hit.

Hur kom Från Stockholm till vägen slut namn till?
Det sammanfattar i princip det jag gjort. Jag sålde en trea i Sickla och vinsten lade jag på en liten gård i Sörmland – sista huset på en liten skogsväg.

manblogg-juni16-katt
Foto: Anders Möller

Är Från Stockholm till vägen slut din första blogg?
Jag har varit journalist och jobbat på tidningar i nästan 20 år – men detta är min första blogg och första gången där jag helt själv får bestämma vad, hur och när något ska publiceras.

Vad handlar din blogg Från Stockholm till vägen slut om?
Jag skriver om livet här på gården. Utmaningar, motgångar och segrar som jag möter när jag som nybörjare försöker försörja mig på en liten gård.  Så det blir alla aspekter – höns, odling, vilda besökare, matlagning och alla mina tusen projekt som jag hoppas hinna med.

manblog-juni16-bi
Foto: Anders Möller

Vad tycker du är det roligaste med att blogga?
Det absolut roligaste är kontakten med alla läsare som hör av sig med frågor, tips och egna erfarenheter. Då känner jag att jag faktiskt tillför något litet till mänskligheten med min blogg. Jag har mångdubbelt fler läsarkontakter nu än när jag jobbade på de stora tidningarna.

Vilka sorters bloggar följer du själv? Har du några bloggar du vill tipsa om?
I första hand andra som lever ett liknade liv – Underbara Clara, Fru Purjo, Jonna Jinton, Nisse i Torpet med flera. Sen följer jag flera som jag mest glädjeläser. De har ingen egentlig anknytning till det liv jag lever men de har ett engagemang och en livslust som jag uppskattar till exempel Lugnochfin och Clara Henry men det finns sååå många bra bloggare!

Här skulle jag också kunna rabbla upp hur många som helst, men såna som Clara och Jonna känner alla redan till så jag skulle rekommendera:

manblog-juni16-kraftbur
Foto: Anders Möller

2 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: