10 friluftsbloggar skrivna av kvinnor!

Idag är det internationella kvinnodagen hörrni! Det firar Lanclinredaktionenen med att ge er 10 tips på friluftsloggar som skrivs av kvinnor, tjejjer och damer.

Jag följer bloggar i flera olika genrer men friluftsbloggar ligger mig extra varmt om hjärtat. I den här listan får ni friluftsbloggar som drivs av några fellow bloggtjejjer. Har du tips på fler friluftsbloggar av tjejjer är jag idel öra, tipsa mig i kommentarsfältet!

Här kommer min lista med bloggar där tjejjer, kvinnor och damer skriver om och visar bilder från sitt friluftsliv och äventyr i naturen. Klicka in hos dem och låt dig inspireras!

Vild och lugn. 

Hur jag hittade frilufts- och äventyrsbloggen Vild och lugn minns jag inte men hon som skriver heter Linnea och bor i Rimforsa. Bara det gör ju att man måste läsa!

Vandringsbloggen.

Angeliqa och hennes friluftsblogg skrev jag om redan 2015 då hennes Vandringsbloggen var månadens blogg i oktober här på Lanclin. Jag har även gjort en intervju med henne om den pilgrimsvandring hon gjort till Santiago de Compostela. Det blev en 3-delad inläggserie som du kan läsa HÄR.

Friluftsvegan.

Malin som driver den relativt nya friluftsbloggen Friluftsvegan ger sig snart ut på ett riktigt äventyr. Hon ska ensam vandra Pacific Crest Trail som är en vandringsled i västra USA. Den går från söder till norr och är 426 mil lång, 426 mil!

Foto: Angeliqa Mejstedt på Vandringsbloggen.com

Hojna Sandra.

Sandras friluftsblogg är lugn och behaglig med väldigt fina bilder. Hon bor i Norrbotten och bjuder just nu såklart på magiskt fina vinterbilder. Kika in så får du se!

A Bucket life.

Kattas blogg A Bucket Life skriver hon om sina upplevelser i naturen, renoveringen av en gammal lada i Dalarna och visar fantastiskt fina bilder.

Team Vildmark

Team Vildmark är en friluftsblogg med mer praktiskt inriktning. De skriver och tipsar om vandringsleder och andra små och lite större äventyr. De har bland annat gjort samma projekt som vi planerar, ”52 äventyr på ett år.” Deras 52 äventyr finns dokumenterade HÄR, gå gärna in och låt dig inspireras!

Wilderness stories.

Linda som skriver Wilderness Stories är fotograf och har vandrat Pacific crest trail som Malin på Friluftsvegan ska vandra i år. Wilderness Stories handlar mycket om hennes vandring och de äventyr som det den lett in på när hon kom hem.

365 vardagsäventyr.

Det var efter intervjuer och reportage med Louise som jag bestämde att vi skulle genomföra vårt egna projekt ”52 äventyr på ett år”. Hon har gjort ett liknande projekt men då med 365 äventyr! Något fler än vad vi planerar alltså och du hittar dem på hennes friluftsblogg.

Ävenflykter – en mammas äventyrskola.

Yulia bor i Västerbotten och skriver på sin friluftsblogg Ävenflykter om vardagsäventyr med barn och hur man egentligen hittar dem (inte barnen utan äventyren såklart).

Åmålfamiljen.

Elin som har friluftsbloggen Åmålfamiljen skriver om och vill inspirera till en aktiv vardag med barn. Aktiviteter och friluftsmat blandas, klicka in och få tips!

Bonustips på friluftsblogg på engelska!
Rumble in the arctic av svenska Ann Ohlsson som bor, frilufsar sig och fotograferar i USA. Det är en fin blogg med fantastiska bilder, kolla in dem.

15 kommentarer

    1. Ja det tänkte jag ju inte på! Jag har redan hittat fler så det lutar åt att jag skapar en egen sida med alla friluftsbloggtips jag hittar 🙂

    1. Vassego Elin! 🙂 Vi jobbar ju lite åt samma håll, att inspirera fler familjer att vara ute med sina barn. Då tycker jag att det är roligt att hjälpa varandra lite 🙂 Säg förresten gärna till när den nya adressen börjar gälla så uppdaterar jag länken i listan. Vore synd att skicka nyfikna läsare fel i framtiden!

  1. Tack för att vi fick vara med i den här fina listan! Det är jag, Annika, som mest skriver på Team Vildmark-bloggen även om min man får göra några gästinlägg ibland 🙂 Det var några bloggar i listan som jag inte följt tidigare så det tackar vi också för, har nu flera intressanta nya bloggar att följa.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: