Kajka Junior och vandringsstavar – årets friluftspresenter.

Ett av helgens födelsedagsbarn fick en ny vandringsryggsäck, en Fjällräven Kajka i barnmodell. Den ska få ersätta den Haglöfs Corker Small som nu blivit för liten.

Större barn, större ryggsäck.

Ryggsäckar är en hel liten vetenskap och hittills har våra barn inte burit så tungt så höftbälte och bröstrem till exempel har inte varit jätteviktigt. Nu har barnen dock blivit så stora att de kan bära både sin mat och ombyte själva och då behövde de större ryggsäckar.

Fjällräven Kajka.

Då jag gillar Fjällräven av flera olika anledningar så valde vi att köpa deras barnmodell av den klassiska vandringsryggsäcken Kajka. Den har ett ordentligt höftbälte (som tyvärr inte syns på mina bilder), bra bärremmar, lagom många fickor och packutrymmen, integrerat regnskydd och reflexer.

En helt perfekt barnryggsäck när lite mer packning ska med alltså. Eller förresten … det får jag återkomma till när barnen har testburit i dem några vandringar. Jag ber att få återkomma i frågan om några månader alltså.

Fjällräven Kajka junior

Vandringsstavar.

Våra barn gillar att gå med vandringsstavar och då vi vuxna har stavar som går att ställa in smidigt så har vi har hittills delat med oss av våra så vi alla har gått med en var. Nu har de fått egna och alla har varsin par att använda  på våra vandringar. Alla nöjda och belåtna.

Kan ett inlägg om vandringsstavar vara av intresse?

Vandringsstavar är liksom ryggsäckar en egen liten vetenskap. Kanske kommer det ett eget inlägg om vandringsstavar när vi har testvandrat med de nya. Inga tips på hur man får barn att inte fäktas med dem utlovas dock.

PS: Myrsloken Mysa och myrsloksboken på övre bilden var även det uppskattade presenter. Boken är jag extra mallig över då jag trixat ihop den själv och beställt som fotobok. 

6 kommentarer

  1. Vilka fina presenter han har fått. Han ser så glad och nöjd ut. Vilken kul bok förresten, den du varit med och trixat ihop.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: