Ankis fyndbod i Kolbäck – en guldgruva för loppisfantaster.

”En öppen loppis! hinner vi innan kalaset börjar?” frågar jag mamma när vi kör förbi den oansenliga byggnaden som tydligen ska innehålla en loppis. Vi kollar på våra klockor och anser oss hinna en snabb loppisrunda. ”Jag gör en U-sväng så parkerar vi och springer in”, svarar hon och vrider ratten 180°. Som tur är gillar min mamma loppisar lika mycket som jag och vi kommer varken för sent eller sist till kalaset vi är bjudna till, pjuu.

När jag, tillsammans med min mamma, var på väg till släktkalaset i Kolbäck får några helger sen hamnade vi på en fantastisk fin och bra loppis. På vägen till kalaset, nästan precis när vi var framme, fick vi syn på skylten ”LOPPIS” och efter en sekundsnabb överläggning gjorde vi en U-sväng på första bästa (nåja) lämpliga ställe för att sen glatt skutta in på Ankis fyndbod. Himmelriket öppnade sig, åh va mycket fina saker det fanns!

loppisskylt
Som Betlehems stjärna för en loppisfantast.

Ankis fyndbod visade sig vara välsorterad på porslin och saker till kök. Serviser, broderade kökshanddukar och dukar, plåtburkar, glasflaskor, emaljgrytor, kaffepannor och mycket annat trängdes på hyllorna. Allt var dessutom sorterat och uppställt snyggt i olika stil-och ålderskategorier. Jag fokuserade på den avdelningen med lite allmogefeeling, sånt gillar jag.

loppissaker
Fina, fula, vackra, nötta och onötta saker från golv till tak.
loppis porslin
Fina serviser och spetsband på hyllkanterna.
loppis-shopping
En nöjd lopperska med sina barnboksfynd och några fyndslevar.

Ankis fyndbod har sybehör lite som specialité och oj oj oj vad med sybehör det fanns. Virknålar och stickor i fler storlekar jag sett förut, knappar och fransband i regnbågens alla färger och dragkedjor och brodergarn i långa banor. Himmelriket för den som syr, stickar, virkar och handarbetar. Här finns det oändligt med fynd att hitta för alla sytokar där ute, för en spottstyver dessutom.

loppis-knappar

sysaker-loppis

Mer moderna saker som färgglada fönsterlampor, lyktor och keramiktavlor intresserar mig inte överdrivet. Det är dock spännande att gå runt och kika, fundera över sakernas levnadshistoria och försöka föreställa sig var alla de mer eller mindre charmiga små sakerna bott innan de kom till loppisen.

loppis
Ett loppisfantast i sin egna lilla värld.
loppiskassa
Detta var den enda bild som blev på min mamma, när hon betalar. Visst är hon bra på att posera?

ankis-fyndbod-loppis

Såhär ser det ut utanför Ankis fyndbod i Kolbäck. Lägg det på minnet så du inte missar det om du är i krokarna och råkar köra förbi det, det vore ju synd.


Vill du läsa om en annan, lite större loppis?
Tjuvarnas marknad – loppisarnas loppis i Lissabon.

5 kommentarer

 1. Rolig dag, rolig loppis, rolig samvaro hela helgen, rolig fest och ett väldigt roligt inlägg om vår ”tvärnit” i Kålbäck. Ett loppis värt en omväg!!!
  Kram

 2. Härligt inlägg! Ja, den där loppisen såg onekligen välsorterad och innehållsrik ut.

  Det är verkligen kul när man träffar på sådana där guldgruvor. Halva mitt hem (ett gigantiskt hus) är inrett med möbler från loppis-/secondhandaffärer. Älskar sådana fynd!

 3. Tack Linea! va kul att du tyckte om mitt loppis och att du tog dig all tid att göra så fint reportage om det.
  Välkommen tillbaka!
  Stora kramar från Anki och Sandra.

  1. Åh vad roligt att få besök av dig på bloggen 🙂 Det var verkligen en fin och välsorterad loppis som jag absolut rekommenderar till alla mina loppisfrälsta vänner! Ha det bra, hälsningar Linnea

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: