Att tanka hjärtat med lite svensk natur.

Under en av våra dagar i Sverige åkte jag till den underbart fina skogen i Växjö som Friluftsfrämjandets lokalavdelning har sin föreningsstuga i. Skogen heter Fyllerydskogen vilket kanske inte låter lika charmigt, idylliskt och barrskogsdoftande som det är i verkligheten. Namnets historia blir en ju lite nyfiken på nu när en tänker på att.

Jag hade bestämt träff med en av mina styrelsevänner från tiden i föreningen och skulle även passa på att hämta lite av mitt pedagogiska material jag använt på utbildningar för Mulleledare i Sverige. Jag trodde ju liksom inte i min vildaste fantasi att jag skulle få användning av mina små gosedjursekorrar, spindlar, björnar och sniglar med tillhörande sånger i Tyskland. Tji fick jag!

Givetvis regnade det när jag kom ut i skogen men jag gick ändå en liten runda tillsammans med min kamera och andades in dofterna av regn, äppelblom, barr, blött gräs och ormbunkar. Det fina småländska kulturlandskapet med äppelträd, ängar och allt det där fina som syns i filmerna om Barnen i bullerbyn till exempel finns ungefär överallt i Småland, det är galet vackert!

Vädret var faktiskt rätt eländigt men det gjorde inget just då. Det blev några snabba fototillfällen innan kameran och jag var dyngsura och vi satte oss i bilen och väntade på min träff. I bilen hade jag laddat upp med svenska rese- och inredningsmagasin som jag bläddrade i medan regnvattnet studsade mot vindrutan. Ganska mysigt faktiskt.

Äppelträd vid Fyllerydstugan i Växjö.
Alla de urgamla äppelträden runt stugan blommar just nu.
Äppelblom vid Fyllerydstugan i Växjö.
Känner ni doften?
Äppelkvist vid Fyllerydsstugan i Växjö.
Nästan alla har någon gång stött på en person som ska trycka in sitt ansikte i bild när något tar fram kameran. Här mötte jag äppelkvistarnas motsvarighet, den mossiga stammen var det egentliga motivet.
Granskott i Fyllerydsskogen i Växjö
Granarna var proppfulla av granskott!
Ormbunke i Fyllerydsskogen i Växjö.
Naturen är fenomenal på att skapa konstverk.
Boklöv i Fyllerydsskogen i Växjö.
Färgerna, ljuset, vackert.
Mullekojan i Fyllerydsskogen i Växjö.
Hade jag haft mer tid hade jag eldat igång eldstaden i Mullekojan. Det är galet mysigt att sitta där inne, elda, kanske laga mat och snickesnacka.

Vill du läsa alla inlägg om vår Östersjöroadtrip finns de under etiketten:

Roadtrip runt Östersjön.

6 kommentarer

  1. Vilka otroligt fina bilder! Scouten i mig väcktes till liv (som om den någonsin slumrat) och jag fick lust att bara gå rakt ut i skogen!

    Hittar ingen skog här intill, nära att bara gå till. Det saknar jag, jag som vuxit upp omgiven av det.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: