Grillkväll på svenska.

Det är något visst med att få sitta en hel kväll och umgås på sitt modersmål. Språket hakar inte upp sig och tankarna i mitt huvud är på samma språk som de ord som ska ut ur min mun. Det går fort att glömma att det inte är min vardag längre men ibland slår det mig och jag känner extra tacksamhet för kvällar som denna.

En av anledningarna till stoppet i Småland var ju såklart att hälsa på lite vänner. Alla vi önskade träffa lyckades vi inte få ihop det med men en kväll samlades det ett gäng som bjöd oss på grillkalas. Oj så gott det var och oj vad barnen lekte!

Det bjöds på hamburgare och vegoburgare med femtioelva tillbehör med efterföljande bärpaj som gräddats på grillen. Även om maten var väldans god så är det nog sällskapet vår familj är mest glada för. Det pratades, pratades och pratades. Det fångades tjuvar, hoppades på studsmatta och spelades, en toppenkväll helt enkelt, på svenska! Alla fångades tyvärr inte på användbara bilder så ni får tänka er 7 vuxna och 6 glada barn i en härlig röra bland mat, möbler och leksaker.

Tack till er som bjöd oss på en himlens trevlig kväll! Jag vet att några av er läser detta och jag vill därför skriva hur mycket det betyder för oss och våra barn att vi fick komma och leka med er på svenska en hel kväll, TACK!

Grillkvällens hamburgerbröd.
Ingen hamburgerkväll utan hamburgerbröd.
Handbojor.
Många av gästerna blev bojade, ibland av högst oklar anledning.
Leksakskassa.
”Herregud, det här galejet blir dyrt!”
En mätt och nöjd galejdeltagare.
Jag och min nya frilla.

Vill du läsa alla inlägg om vår Östersjöroadtrip finns de under etiketten:

Roadtrip runt Östersjön.

16 kommentarer

 1. Känner igen det där 🙂 Man uppskattar verkligen när man får prata ”sitt eget språk”, och blir så mycket mer avslappnad. Snygg i håret var du också!

  1. Det är jätteroligt att umgås på tyska men svenska är ju mitt modersmål och det språk mitt hjärta pratar så det känns ju alltid speciellt 🙂

  1. Att svenska är mitt hjärtas språk var det ju inget jag tänkte så mycket på när vi bodde i Sverige. Det märktes desto mer sen när vi flyttade utomlands 🙂

 2. Jag minns efter ett av mina första jobbuppdrag på en plats i Norge jag hade varken sett eller hört till någon som pratade svenska. När jag kom till Arlanda och upptäckte att alla snackade svenska – vad jag njöt! En väldigt häftig känsla, som jag inte upplevde senare… det blev nog mer vardagsmat att det var så…

  En underbar kväll för er – något att ta med er hem till Tyskland att minnas och glädjas åt! Kul att träffas i glada vänners lag! Fortsatt lycklig resa!

  1. När vi var i Rupholding och tittade på skidskytte förra året vad där tusentals norrmän. Barnen lyssnade och tittade förvånat på alla ”som pratar nästan som vi” 🙂 De förstod nästan allt de sa men hörde att de inte pratade riktigt som vi.

 3. Vad härligt det ser ut och gott dessutom!
  Håller med dej om det där att bara få sitta en hel kväll och bara prata svenska, det är något visst!
  Ha en trevlig helg!

  1. Ja det blev väldans trevligt, en helt vanlig måndag och allt 🙂 Vårt gästrum står alltid redo för vänner som vill komma och hälsa på, säg bara till så bäddar vi 😉

 4. Vad skönt för er!
  Inget går ju upp emot att få prata sitt modersmål!
  Just det där lediga, bekväma, skojsamma.
  Och en toppenkväll, såg det ut som, härligt!
  Kram, Gerd

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: