Baška Submarine -en litet undervattenstur i Baška hamn.

Baska är en väldigt populär ort för bad- och vattensport på grund av den långa stranden och det väldigt rena vattnet. Stor del av stranden har blå flagg och är populär hos många sol- och badälskande besökare i alla åldrar. Förutom att bada och äta glass var vi ju tvungna att prova att åka med den lilla ubåtsliknande båten med fönsterrutor under däck.

Den lilla röda ”ubåten” utgår ifrån den bortre delen av strandpromenaden, den lilla hamnen bortom den röda piren. Det är en liten söt röd båt som fixats till lite så den ska se ut som en ubåt och försetts med ”fönsterrutor” i skrovet så man ser ut när man sitter under däck. Under ungefär 30 minuter åkte vi med på en tur som gick i en runda i hamnen, runt piren och sen tillbaka till hamnen. Beroende på hur starkt vindarna blåser och hur de blåser varierar sikten i vattnet utanför Baska väldigt. Tyvärr visade det sig inte vara någon jättebra sikt under vattnet den dagen vi valde att åka med Baska Submarine men visst var det lite spännande ändå. 

Förväntar man sig att se hajar, rockor och bläckfiskar blir man grovt besviken men småfiskstimm fanns det gott om och några större ensamsimmande fiskar såg vi också. Dessutom fick vi syn på en sjunken roddbåt och lite annat som vi misstänker att pirater lämnat efter sig efter att ha rövat på ön för länge länge sen, eller vad tror ni?

Vill du läsa mer och se fler bilder från vår semester i Baska på den kroatiska ön Krk har du listan över de inläggen här.
-Baska -En liten turistort på den kroatiska ön Krk.
-Att bo på camping i villavagn på semestern.
Wellness Baska -Att campa bredvid ett spa.
-Fladdermusspaning i Kroatien.
-Akvarij Baska -Det lilla akvariet i källaren.
-Att bada sig genom en semester.

1 kommentar

  1. Va´ spännade! Även om ni inte fick se hajar, delfiner, valar och annat stort & smått måste det ha varit en annorlunda upplevelse att få se firrarna ”från nedan”. Kram

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: