Ett foto i timmen upp genom södra Sverige.

Efter Småland i Sverige är Kimitoön i Åbos skärgård i Finland nästa längre stopp på vår Östersjöroadtrip. Idag får ni följa med på vår resa upp genom södra Sverige i mitt ett-foto-i-timmen-inlägg.

Vägen mellan Småland och hamnen i Stockholm har vi kört en hel del gånger innan när vi bodde i Sverige så den kunde bilen nästan av sig själv. Vi hade lite ärenden på vägen så vi tog god tid på oss tog det väldigt lugnt. Jag ställde mobilen på påminnelse en gång i timmen och såhär såg det ut under vår dag, ett foto i timmen.

efit-07
7.15 En skål A-fil med havrefras och en kopp te, går det att börja dagen bättre?
efit-08
8.00 Dagens första tekniska depåstopp blir bara en stund efter starten från Emmaboda. Bara den ena DVD-skärmens ljud fungerar och efter lite trixande med sladdar, knappar och inställningar ger vi upp och drar ur bådas hörlurar så båda barnen hör den fungerande skärmens ljud. MacGyver skulle gråtit.
efit-09
9.01 kör vi genom de småländska skogarna. Många träd finns det i Sverige, typ halva landet består av just träd.
efit-10
10.00 passerar vi Vimmerby och blir flera gånger påminda om vilken stor författare som föddes och växte upp där.
efit-11
11.06 har vi ankommit till Östergötland och Linköping. Stadshuset passeras när vi spatserar mot stan för att möta upp min mamma för lunchdejt.
efit-12
12.05 är vi på möte på banken i Linköping där de hade ett fint litet saltvattensakvarium.
efit-13
13.02 promenerar vi tillbaka till bilen och går förbi Hemslöjden i Östergötland. Det där skyltfönstret asså, fullt med Linnea-vill-ha-saker.
efit-14
14.00 hamnar vi i ett väggbygge, lagom upphetsande. Nu kommer den där skylten inte riktigt till sin rätt på en stillbild för pilen på den rörde sig! Fantastiskt för oss som är vana vid tyska varningsskyltar som typ är skrivna för hand, så hightech är det där vi bor.
efit-15
15.17 Stopp i Nyköping för picknickproviantering och bajspåseshopping. Nu har vi 250 nya braiga påsar att ta med hem till Tyskland som är ett u-land när det kommer till hundbajspåsar.
efit-16
16.01 är det dags för roadtrip-Groupie utanför Trosa.
efit-17
17.08 Välkommen till Stockholm! Tackar tackar! Stockholm välkomnade oss med bilköer och askgrå himmel, det tackade vi inte lika mycket för.
efit-18
18.09 rastar vi lite traditionsenligt vid Hellasgården i Nacka innan vi kör de sista kilometrarna till Stadsgårdskajen.
efit-19
19.13 Bilarna har börjat släppas ombord och vi imponerad av de moderna nya skyltarna som lyser blått på fler kilometers håll..
efit-20
20.07 passerar nöjesfältet Gröna lund utanför fönstret medan vi installerar oss i vår hytt.
efit-21
21.00 En runda tv-spelande hann vi med innan…
efit-22
22.07 … dagens sista bild togs. Det blev en suddig mobilbild på Chio från en mörk hytt på M/S Amorella, någonstans mellan Stockholm och Åbo.
Nu har vi kommit fram till Åbo som nästan bjuder på sommarväder. Internetåtkomsten kommer snart att bli lite svår att få till så svar på kommentarer och besök på andra bloggar kommer antagligen i princip att ligga nere i några dagar. Jag tar alltså lite semester och är snart tillbaka, vi ses då!


Vill du läsa alla inlägg om vår Östersjöroadtrip finns de under etiketten:

Roadtrip runt Östersjön.

16 kommentarer

  1. Vilken kul grej med en bild i timmen! Tänkvärt det där med moderna skyltar och så. Man får ju lätt lite mera perspektiv när man bor eller reser i ett annat land och faktiskt kan jämföra. Lätt att ta för givet hur det är.

    Kram Lena

  2. De har väldigt goda vårrullar på Hellasgården! Det brukade jag lyxa med när jag var mammaledig, eller på sommarlovet. Vårrullar till mej och pannkaka till barnen vid Hellas. Annars passerade jag Hellas varje dag på väg till och från jobbet i x antal år.

    1. Ja just det! Det är ju era gamla hoods 🙂 Det tänkte jag inte på när vi var där. Vi hade picknicksallad med oss så vårrullarna satsar vi på en annan gång 🙂

  3. Så kul med alla foton, det känns som man hänger med er då verkligen. Så roligt att bunkra upp med hundbasjpåsar! Det är ofta de små sakerna som är svåra att förutse som man saknar när man väl flyttar utomlands, eller hur?

    1. EFIT-inlägg blir ofta lite roliga även om det händer typ ingenting 🙂 De tyska hundbajspåsarna är en historia för sig. En sak är säker, vill någon börja importera rediga påsar till tyska hundägare har de kosing att hämta!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: