10 mysiga julfilmer! -Lucka 14

Dagens lucka handlar om något långt ifrån halmbockar, luciatåg och nordisk folktro. Idag ger nämligen Charlie Cramer från bloggen JulkulturCramer oss lite tips om mysiga julfilmer! Min personliga favorit är Love Actually så den ska absolut ses här hemma! Här kommer Charlies tips.

Vi vill alltid ha de där filmerna som ger den rätta myskänslan i jul. Endel börjar redan på sommaren för att ladda upp men har du inte börjat kolla än så ska jag ge dig några tips på vägen! Här är några julfilmer som alla borde se. Några klassiker, några nya och en och annan oväntad.

KLASSIKER
1. Love Actually får dig på julhumör varje gång!
2. The Holiday, växer för varje gång jag ser den. Fulleendet är där stora delar av filmen.
3. Mirakel on 34th street eller Det hände i New York. Älskar orginalet från 1947 lika mycket som remaken Miraklet i New York från 1994. Om att verkligen tro på tomten.
4. Nu är det jul igen filmerna! Om den frånskilda pappan som blir jultomten!

Jufilmtips Love Actually


VIAPLAY
1. Hats off to Christmas. Supermysig! Tårvarning
2. En tomtesaga (se till att få den med svenskt tal) Hur och varför tomten blev tomten.
3. A Cookie Cutter Christmas En lite oväntad film. Den är rätt dålig i början men den blir bra. Finns på Youtube och på Viaplay
4. A bride for christmas Lite förutsägbar och Hallmark ostig men bra!

julfirmstips Hats-off-to-christmas

NETFLIX
1. 12 Dates of Christmas den var bra, tänkvärd och mysig. Eventuellt även Christmas Cupid som var lite mer av en töntig skräckis som tillslut tog sig.

Ska ni bara se en ny film i år ska det vara 12 dates of Christmas eller Hats off to Christmas. Hoppas ni får ett par mysiga timmar framför datorn eller tvn!

Julfilmtips 12_dates_of_christmas

KulturCramer

9 kommentarer

 1. Hej Linnea
  Normalt brukar jag komma hem lagom till jul, efter flera veckors intensiva signeringar. Då däckar jag alltid i soffan och ser film. I år blev jag tyvärr sjuk och fick ställa in de flesta julsigneringarna, vilket har gjort att jag redan nu har sett massor av film. På så sätt känns det som om julen redan varit här och passerat. Det är bara julskinkan som har saknats och alla långpromenaderna.

  Men med alla dina filmtips kommer jag ändå att slå mig ner i soffan och titta på julfilmer, för det är liksom ett måste ändå.

  Ha en riktigt fin jul!

  Kram Kim 🙂

 2. Jag tycker 12 dates of Christmas var riktigt söt!
  Tyvärr finns det inte så många julfilmer att se på Netflix och jag vill ju inte hyra en film på AppleTV som jag redan sett typ the Holiday… Så mest lyssnar jag på julmusik för att komma i stämning 😍

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: