Så firade vi Lucia!

Ingen har nog lyckats missa att det är Luciadagen idag va? Är du nyfiken på vad dagens firande har för historia kan du läsa lucka 13 i julkalendern som heter Varför firar vi Lucia? Den handlar om vad vi egentligen firar idag. Är du nyfiken på hur vi på bloggredaktionen firade kan du istället läsa detta inlägg.

Här i Tyskland firas det inte Lucia på bred front så något luciatåg på Kindergarten eller skolan var det inte i fredags. En av oss har dessutom haft feber i några dagar så något Luciatåg inne i svenska kyrkan i München blev det inte heller. Efter att ha kommenterat på några andra bloggar att vi inte firar på något speciellt sätt idag kom jag på att det kanske vi visst både borde och ville. Så vi arrangerade i sista stund ett storslaget minimalistiskt firande här hemma istället.

Den sista sista påsen med vår Supertantes underbara lussebullar rotades fram ur frysen och några väl valda pepparkakor till ändamålet valdes ut. Pricken över iet var en kopp med juldoftande Lussete som min bästaste Katja i Sverige skickat med posten, underbart!

Lucia hos LanclinBara för att jag vill vara 100% ärlig mot er, mina trogna bloggläsare, måste jag erkänna fusket som ligger bakom den nedre av bilderna. Det är inte så lätt att hejda sig när det kommer fram väldoftande, ugnsvarma lussebullar så min egen låg sedan flera minuter i min mage. Den jag håller i handen tillhör ett inte lika glupskt barn. Eftersom jag har så snälla barn så fick jag låna den enes halvätna bulle som rekvisita. Vi är som sagt ett bra team som samarbetar här på bloggredaktionen. Vissa glufsar i sig sin lussebulle, vissa lånar ut sin halvätna och en annan tar kort. Så firade vi årets Luciadag!
Linnea dricker Lussete och äter Lussebulle

LanclinsFacebooksida

6 kommentarer

  1. S ska ha ett extra plus för pepparkaksuniformen, tycker jag! Annars verkar ni ha det trevligt på redaktionen trots feber och annat elände, men det är ju då man behöver lite extra som mest. Kram

    1. Det var som tur begränsat till ”bara” feber på ett barn. Peppisdräkten hittade jag i jullådan, den är en av våra 5 julpynt vi har framme 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: