Lanclins julkalender – Lucka 6

Idag firas någon som jag bara lite vagt hade hört om innan vi flyttade till Tyskland. Idag kommer St Nikolaus till barnen i Tyskland!

Ungefär så noga vi är med att Tomten bara kommer på julafton, så noga är man här med att hur St Nikolaus uppenbarar sig. Inte så noga alltså. Därför har St Nikolaus redan besökt julmarknaden här i Ingolstadt flera gånger för att träffa barnen. Jag och ett av mina barn var där och köpte Lebkuchen och då dök han plötsligt upp med sin röda mantel, kräkla och mitra, St Nikolaus!

Idag firas alltså helgonet St Nikolaus i både Schulkindergarten och skolan där våra barn går. Riktigt hur är nog alltid en överraskning så vi det får vi nog höra om i eftermiddag när de kommer hem.

Vill du läsa om varför man firar St Nikolaus och hans koppling till vår svenska tomte skrev jag mer om det i förra årets julkalenders lucka 6 som heter Idag firar vi helgonet St Nikolaus!

2 kommentarer

  1. Det är spännande när man möter någon med stort skägg och som man får lite godis av också.

  2. När mamma & pappa (din mormor & morfar och barnens gammelmormor/mormorsmor & gammelmorfar/mormorsfar) kom tillbaka till Sverige efter att ha bott i Tyskland ett par år, firade vi S:t Nikolaus helgen närmast 6/12. Det var skoj med en ”ny” tradition, tyckte jag. Vi får återinföra det firandet när ni kommer tillbaka till Sverige igen, eller hur?
    Kram

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: