Min lista till världen.

Läser du fler resebloggar än denna så känner du kanske igen den, listan till världen. Du kan ha sett den hos Dryden, Oh darling, Freedomtravel, Aktiva dagar, Adrenalinas, Travel on a cloud, Livet från den ljusa sidan, Towis, Att resa med barnExplorista eller någon annan. Och här kommer min!

Favoritutflyktsmålet på orten där du bor?
Kan man säga att Alperna är ett utflyktsmål så säger jag det. Annars säger jag nog Münchens djurpark Hellabrunn.

Var vill du helst möta våren?
Som utlandssvensk känns våren i Sverige väldigt speciell. Den kanske inte är finare än i andra länder men efter en lång, mörk, blöt och kall svensk vinter så vaknar naturen till liv igen, det känns väldans fint.

Ditt bästa sommarställe i Sverige?
Öland alla dagar. Mina inlägg om vårt älskade Öland hittar du bakom den blå länken.

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, vart skulle du vilja åka då?
Jag skulle hemskt gärna åka tillbaka till Island och se mer av den norra delan av ön. Vill du läsa mina inlägg om vår första resa till Island finns de bakom den blå länken.

Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg – eller sett film?
Det var efter att ha läst en bok om tre kvinnor under andra världskriget jag bestämde mig får att besöka det fd koncentrationslägret Dachau som jag skrivit om här. Efter att ha läst Marias blogg Marias Memoarer och Maries blogg Resefamilj har jag blivit ruskigt sugen på att vandra på både Teneriffa och Nya Zeeland! Efter att ha läst Jessicas blogg Shetlandsfrun känner jag att jag MÅSTE åka till Shetlandsöarna. Känslan förstärktes ytterligare när vi sett krimserien Shetland.

Tre weekendstäder du gillar – eller tror du skulle gilla?
Jag gillade Barcelona och Prag. München gillas såklart också! Mina inlägg om städerna hittas bakom de blå länkarna.

Barcelona Gaudi
Gaudis barnsliga och vackra hus är sevärda i Barcelona.

Om du fick 20 000 kronor och en veckas ledig tid – vart skulle du åka?
Jag har aldrig varit i Frankrike så det skulle nog bli en liten roadtrip dit.

Vart skulle du helst åka med din bästa vän?
Just nu är jag väldigt sugen på att boka biljetter till mig och en kompis på en all-inklusive-charter till något varmt men tråkigt ställe. Det måste vara ett tråkigt ställe så man hellre vill ligga och läsa i en solstol hela dagarna än se omgivningarna. Pallar jag det eller blir det för tråkigt kanske? Jag ångrar mig, Thailand skulle va najs att åka till några veckor med en kompis!

…och vart vill du åka med din partner?
När vi körde genom Slovenien förra året på väg till Kroatien sa vi att ”hit måste vi åka och se mer”. Naturen, borgarna, de små byarna. Det såg väldigt trevligt ut!

Var skulle du helst vilja äventyra?
Borneo eller Amazonas ser och låter alltid så spännande när man läser om det!

Var finns paradisstranden?
Öland må vara smockfullt på sommaren men oj så fina stränder ön har! Man måste ju faktiskt inte åka dit på sommaren, den folktomma våren på Öland går inte av för hackor.

Öland
Vad är det som gör Öland så speciellt? All sten och all sol kanske?

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomlands, vart skulle du helst vilja åka tillbaka?
Jag skulle som sagt vilja se mer av Island. En längre, flerdagars ridtur skulle vara en spännande och förhoppningsvis vacker upplevelse.

Vilka resor, nästgårds eller långt bort, har du inplanerade?
Igår kväll bokade vi den första färjebiljetten på vår roadtrip Tyskland-Sverige-Finland-Estland-Lettland-Litauen-Polen-Tyskland som vi ska göra i Pingst. Sen suger vi på karamellen Uganda som vi planera att åka till i december.

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?
Jag skulle gärna vilja åka på en flerdagarstur med hundspann i Lappland, en rundresa på Gotland och sen skulle Treriksröset vara väldigt roligt att uppleva.

Dina topp tre drömresmål i världen som du ännu inte upplevt?
Jag är ju djurnörd så mina drömresmål handlar i stort om att få uppleva vilda djur i frihet. Att få se djur i olika miljöer står alltså högst på min önskelista. Jag är inte så noga med vilket land men skulle gärna vilja se djur på savann, djungel och i ishav så det får bli Uganda, Amazonas eller Borneo och Antarktis.

Orangutang
Tänk att få se Orangutanger på riktiga grenar istället för i hägn, vilken dröm!

25 kommentarer

 1. Vad roligt att läsa din lista och stort tack för länken till min!

  Vi gillar samma weekendstäder, märker jag. Jag har dock inte utforskat München än. Island har jag börjat bli sugen på, så jag läser gärna om dina erfarenheter.

  Vilken skatt vi har här i bloggvärlden med våra resetips! Underbart att hitta inspiration hos varandra.

  1. Ja det är som en hel skattkista som det bara är att ösa ur, helt gratis! Eller … ja de timmar man lägger på sin egen blogg då kanske som betalning 😉

 2. Karamellen Uganda låter roligt tycker jag! Min lista skulle nog bli full av Portugal så jag har inte skrivit någon, eller ska jag skriva en, med Portugal på alla punkter? (;

  1. Det tycker jag! Det är väll ingen som sagt att man inte kan skriva om en massa ställen i samma land? Kanske behöver du nämna något ställe i Sverige eventuellt men annars tycker jag du kan köra på Portugal rakt igenom!

 3. Vad kul att du hängde på! Frankrike rekommenderar jag absolut. God mat, vacker natur och vänliga människor! Och vilka spännande resor ni har inplanerade – både roadtripen och Uganda!!!

  1. Jag minns faktiskt något jag blev väldans sugen på att besöka från när ni skrev om det i Frankrike. Det var någon ruin, kyrka, grotta eller liknande där de projicerade fantastiska bilder och mönster på väggarna, det vill jag se! Jag har så mycket sånt på min lista så vi får se när det blir 🙂

 4. Kul lista och jag håller med dig om Uganda och Borneo som har legat där på listan i många år nu. Om inte Caesar slagit i huvudet förra året hade vi tagit en tur till Borneo på hemvägen från jorden runt-resan var tanken, men vi körde mer Nya Zeeland istället då han hade totalt badförbud och då det är enkelt med sjukvård här. Tack för länken!

  1. Uganda ligger på planeringsbordet men Borneo får nog vänta lite 😉 Det gäller ju att inte riva av alla drömresmål för snabbt 😉

 5. Kul att läsa dina svar och få massa tips inför framtida resor. Borneo kan jag verkligen rekommendera, det är något speciellt med att se orangutanger i det vilda!

 6. Treriksröset! Åk! Kanske inte nån hejdundrande upplevelse så sett men det är jädrigt häftigt att dels stå på gränsen mellan tre länder men också det faktum att det bara är södra Sverige som ligger vid fötterna. 🙂

  1. Kan tänka mig att det känns lite ”Jaha, och nu då? när man sätter handen på skylten och kollar sig omkring, ha ha! 🙂 Hursomhelst skulle det vara roligt, känns som en fin vandring om inte annat.

 7. Kul att läsa din lista! Jag har inte kommit mig för att göra en egen, tyvärr … Ännu!
  Jag skulle gärna resa och uppleva Island. Tänk att få rida runt och se allt det vackra 🙂
  Ska genast läsa dina inlägg från Island!

 8. Vilken härlig lista! Och tack för att du länkar 🙂

  Fantastiskt att läsa att du blivit intresserad av nya resmål via bloggarna. Precis så det ska vara ju, att vi kan inspirera och inspireras 🙂

  Och det låter som ni har en härlig roadtrip framför er *älskar roadtripa* 🙂

  1. Vår roadtrip ska bli spännande! Vi har aldrig varit på andra sidan Östersjön åt det hållet och många säger att tex Riga är så fint!

  1. Ja Sverige är faktiskt fantastiskt 🙂 Så galet många olika och vackra naturtyper, städer och saker att prova på att göra. Kanske ska starta en blogg med bara saker att resa till i Sverige! 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: