Mina senaste frilufsiga loppisfynd!

Det här med loppisar och second hand-butiker är en så otroligt bra grej. Det ju hejans bra att saker som inte behövs i ett hem längre får ett nytt liv i något annan! Tummen upp för det hörrni.

Ge och ta i prylkretsloppet

Vi har det senaste året lämnat mååånga kubikmeter lådor med saker vi inte behöver längre. Många av sakerna vet vi har fått det bra i sina nya hem, det är roligt att veta. Vi har en bit kvar men nu är vi på sluttampen av att gå igenom hela vårt hus och alla saker i det. Och då menar jag allt. Allt från sängkläder, handdukar, städgrejer, porslin, leksaker, böcker, pärmar och så vidare i oändlighet, typ.

Det har gett plats åt saker vi verkligen gillar, behöver och vill ha. De syns och blir lättare att hitta nu vilket underlättar i vardagen. De har fått komma fram, glänsa och användas mer tillsammans med en och annan loppisfyndad, ärvd eller fådd sak. Det börjar arta sig här hemma.

Ett loppat våffeljärn och en kaffepanna till elden

Efter att ha misslyckats kapitalt med att grädda våfflor med ett järn av gjutjärn på järnspisen på jobbet i somras är jag vansinnigt sugen på revansch. Så jag har spanat efter ett sådant våffeljärn på loppisar så vi ska kunna mumsa på eldgräddadde våfflor i skogen.

Och så en dag låg det där! 125 kr kostade det, det tyckte jag först var i saftigaste laget. Men efter en snabbgoogling på vad ett nytt kostar så gick jag snabbt tillbaka och roffade det åt mig som värsta sortens Ullaredstant. Oj så nöjd jag var för ett nytt kostar knappt det tiodubbla, det hade jag inte haft råd med.

Att jag sen hittade en kaffepanna (för 25 kr) att koka tevatten över elden med gjorde den loppisturen fulländad! Och jo jag kollade så kaffepannan inte stank gammalt kaffe så det kommer gå att koka tevatten ur den över öppen eld. Åh vad mysigt det ska bli!

Jag älskar att höra fina loppishistorier. Har du hittat något sådär extra fint, roligt, braigt på loppis någon gång?

 

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: