När vi mötte våren i Prag.

Isamarbetemedflygresor

prag-gatlyckta

Då och då brukar jag gå in i och klicka runt bland mina bildmappar på datorn och kika i dem som lades in ungefär samma tid tidigare år. Ibland blir jag förskräckt över hur fort tiden gått sen jag tog bilderna och ibland känns det evigheter sen. Idag tänker jag tillbaka och tittar på bilder från denna tid förra året – tiden då vi var i Prag.

Det var när jag gjorde min senaste lilla rundklickning bland mapparna jag hittade bilderna från Prag. Många av mapparna innehåller foton på vackra fasadmålningar, portar och detaljer som brunnslock, gatskyltar och gatlampor. Kan det vara så spännande? Ja det tycker jag faktiskt! Här kommer några av bilderna jag hittade, visst blir man sugen på att åka dit och se de fina fasadmålningarna på riktigt?

prag-fasadmalning

prag-solroser-entre

Det var för knappt ett år sedan vi var i Tjeckiens huvudstad Prag och mötte våren. Det blåste snålt om oss men solen värmde medan vi gick gata upp och gata ner i den gamla staden. Vi betade av de vanliga sevärdheterna som Karlsbron, borgen, astronomiska uret och lite annat men det jag minns starkast är ändå de fina husen, portarna och lyktstolparna. Det säger kanske lite om vad som lättast fångar mitt intresse, inte är det gamla klockor i alla fall. Då spanar jag hellre efter fina fasadmålningar, portar och lyktstolpar och det fanns det en hel del i Prag.

prag-fontan-l

 

prag-gulddekorerad-husgavel

Jag gillar gamla hus och sånt som funnit länge. Sådant varit med om spännande saker men utan att kunna berätta om det. Gamla foton kan visa och personer som minns kan berätta men inte allt, det får man gissa eller fantisera sig till.

I Prag finns det otroligt många gamla hus som varit med om otroligt mycket. Tänk bara vad de fått vara med om under andra världskriget och kommunismen! Kanske ska vi var glada att de inte kan berätta så mycket.

prag-hard-rock-cafe

prag-gatubrunn-lock

Är du sugen på att möta våren i Prag och vandra längs gatorna med alla de vackra husen? Eftersom att vi bor bara 36 mil från Prag så tog vi bilen denna gången men det går självklart flyg dit. Flygbiljett kan du hitta billigt på Flygresor.se.


Vill du se fler bilder på vacker, häftig och cool fasadkonst?

Reykjavik – en stad full av streetart.

Streetart i Lissabon – avtryck från portugisiska konstnärssjälar.

2 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: