Vem är den där Linnea som skriver Lanclin?

De senaste månaderna har det kommit en del nya läsare till Lanclin. En hel del verkar återkomma för att läsa nya inlägg så kanske är det dags för en ny liten presentation av mig som skriver?

Vem är Lanclins Linnea?

Jag fyller 34 år i sommar, är 171 cm lång, har typ storlek 39 i skor och långt hår på ena sidan huvudet och snaggat på andra halvan. Det var min utsida. På insidan är jag en något rastlös djur- och naturnörd som älskar att uppleva naturen, se den förändras med årstiderna och framför allt, se barn utvecklas i den!

Varifrån kommer jag?

Jag är född och uppvuxen i Täby utanför Stockholm men flyttade hemifrån och därfrån till Växjö när jag var 16 år och skulle gå på Naturbruksgymnasiet i Ingelstad. Sen blev jag kvar i krokarna kring Växjö, träffade Daniel, köpte hus, fick två barn och på den vägen är det.

Just nu bor vi i Tyskland och har gjort i 3 år men är på väg tillbaka till Sverige och denna gången Rimforsa i Östergötland. Det blir ett nytt kapitel med nya äventyr i livet.

Vad vill jag bli när jag blir stor?

På naturbruksgymnsiet blev jag djurvårdare och började sen plugga på universitetets lärarprogram. Det blev basen och utgångspunkten för min dröm att arbeta som zoolärare en dag. Just nu är jag dock helnöjd med att arbeta som förskollärare på en friluftsförskola och driva den här bloggen.

Kanske bleknar drömmen om att bli zoolärare en dag. Kanske drömmer jag lite om att arbeta som heltidsbloggare, föreläsare och utbildare också. Vi får se vilken av drömmarna som slår in först.

Varför bloggar jag?

Att driva en blogg är en perfekt samlingspunkt för många av alla de projekt jag sätter igång hela tiden. Projekten handlar ofta om friluftsliv, resor, foto, text, video, nätverkande och att lära mig nya saker. Bloggen hjälper mig nog att hålla lite ordning på saker och ting helt enkelt.

Sen älskar jag text, bild, att utrycka mig och framför allt, bestämma själv. Det är liksom dessa saker som är grunden i bloggeriet och anledningarna till att det passar mig så magiskt perfekt.

Varför blogga om friluftsliv och resor?

Om man ska kunna och orka hålla gnistan vecka efter vecka, år ut och år in när man driver en blogg gäller det att välja ett eller flera ämnen man känner djupt för. Att välja något ämne bara för att man tror att många vill läsa om det kan funka ett tag men inte i längden, och inte med samma engagemang och glädje.

Friluftsliv och att upptäcka världen skulle jag kunna skriva huuuur mycket som helst om. Kan jag med Lanclin dessutom inspirera andra till att komma ut och upptäcka den fantastiska naturen och allt kul man kan göra i den ger det mig ännu mer energi att fortsätta att skriva.

Min specialisering – friluftsliv med barn.

Eftersom att jag är förskollärare, utomhuspedagog och utbildare av Friluftsfrämjandets barnledare i Sverige så ligger såklart friluftsliv med barn mig extra varmt om hjärtat. Det är lite av min specialisering inom friluftsliv som ämne.

Pedagogen i mig vill ut och föreläsa om hur man klär barn för utelek, vad man kan göra i naturen med riktigt små barn och det här med att laga mat utomhus till exempel. Jag tror att många vill ha lite hjälp eller bara en spark i baken, det kan jag ge!

Är du mer nyfiken?

Jag hoppas att du nu fick en liten klarare bild av mig som sitter bakom tangenterna. Vill du läsa ännu mer om mig, få svar på frågor om varför bloggen heter Lanclin eller varför vi flyttade till Tyskland hittar du det på Om familjen eller vår FAQ. Jag har även en lära-känna-lista där jag svarar på frågor om mig själv. Har du trots allt frågor får du såklart gärna maila mig på linnea.edmark@hotmail.com.

8 kommentarer

  1. Vad roligt att få en liten uppdatering. Särskilt hur namnet har uppkommit. Det har jag varit nyfiken på. Misstänkte att lin’et i namnet kommer från ditt namn, så där hade jag rätt 🙂

    Ha en fortsatt härlig helg!

    Kram Lena

    1. Namnet Lanclin har hängt med ett tag nu och används flitigt i olika sammanhang, det är jag. Tyvärr ger det ingen tydlig hint om vad min blogg handlar om dock men jag får kompensera på andra sätt 😉

  2. Härligt att fått lära känna dig lite bättre. Inspirerad av bland annat dig har jag något liknande i dagens blogginlägg.
    Kram Kim 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: