Besöksrekordsrekord på Lanclin!

Under förra månaden, april, hade Lanclin rekordmånga besökare, jätteroligt! Just nu växer antalet besökare varje vecka och ni blir fler och fler som hittar hit. Idag tänkte jag se tillbaka lite på varifrån i världen Lanclin lästes, vilka inlägg som blev mest lästa och vad det söktes på för att hitta dem. 

Flest besökare har jag, av ganska naturliga orsaker, haft från Sverige, Finland och Tyskland. Men eftersom en hel del utlandssvenskar läser den här bloggen har jag haft besökare från otroligt många hörn på jordklotet. ”Hörn på ett klot?” tänker ni. ”Ja” tänker jag. Jag har haft besök från de allra flesta europeiska länderna och bland annat Israel, Vietnam, Bahrain, Qatar, Tanzania och Kenya. Även Brasilien och många andra sydamerikanska länder finns med i statistiken.

6 inlägg från aprils 10-i-topplista över de mest lästa inläggen.

Angeliqa-Mejstedt-utsikt-över-Pyrineerna-El-Camino-de-Santiago
Bild från ”Att pilgrimsvandra till Santiago de Compostela. Del 1 – varför?” Foto: A. Mejstedt.
 • 5 andra utlandssvenska föräldrar som bloggar.
  Jag har en hel drös med duktiga bloggkollegor där ute i cyberspace. Vill du ha några tips på fler bloggar som skrivs av utlandssvenska föräldrar kan du kika i detta inlägg. Detta var den första temalistan med bloggtips jag kommer att publicera under året.
kroatien krk baska
Bild från ”Baska på den kroatiska ön Krk”.

Vilka ord söktes det på för att komma hitta till Lanclin?

En hel del av Lanclins läsare kommer in hit via Google. Här kommer några exempel på sökningar som ledde in hit under april.

18 kommentarer

  1. Tack, det är roligt 🙂 Det gäller att fira och glädjas medan det håller i sig 😉 Läsarsiffrorna går ju alltid upp och ner hela tiden men denna trenden har hållt i sig några månader nu.

  1. Tack 🙂 Ja det är lite roligt att se vad folk sökt på! Nu syns ju tyvärr bara en bråkdel men det ger en liten hint om vad folk är ute efter.

  1. Tack Helena 🙂 Det gäller att glädjas när det går bra för att ha något att tänka på de perioder det inte går riktigt lika bra 😉

 1. Kul och grattis!
  Jag som känner mig ny i bloggosfären undrar vad rekordmånga och besöksrekordrekord innebär. Och mest lästa?

  Vad är det i siffror typ?
  Tacksam om du vill dela med dig 🤗

  1. Tack 🙂 Under april hade Lanclin besök av ca 1700 olika personer. Antalet besök var fler eftersom de flesta gick in och läste fler än en dag, det håller statistikverktyget Google Anslytics reda på 🙂
   Vilka inlägg som blev mest lästa syns på min adminpanel på WordPress. Hoppas du fick svar på dina frågor 🙂

  1. Tack Lena 🙂 Jag lägger mycket planering, tänkande och tid på Lanclin så det är trevligt när fler läsare hittar hit och gör arbetet värt det 🙂

 2. GRATTIS! Det är alltid roligt när inläggen uppskattas och blir lästa!
  En del av de som kommer till min blogg från vissa länder verkar vara robotar som skannar cyberrymden! 🙁 Ha det gott!

  1. Tack 🙂 Hade det inte varit för att antalet länder som besöken kommer ifrån ökar dramatiskt när jag delar ett inlägg i någon FB-grupp för utlandssvenskar så hade jag starkt misstänkt robotar 🙂 Det kommer jag inte undan ändå men inget land sticker ut i statistiken som de där robotarna gör ibland genom att generera 500 sidvisningar på 1 timme 🙁

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: